En Sıcak Konular

Bakan Çelik: 58'i neden görmüyor?

19 Eylül 2010 12:11 tsi
Devlet Bakanı Faruk Çelik, demokrasinin geleceği, Türkiye'nin geleceği açısından muhalefetin halinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Çelik, bazı basın organlarında yer alan 'hükümet yüzde 42'yi iyi okumalı' şeklindeki haberlere tepki göstererek, "İktidar olarak yüzde 42'yi görüyoruz. Ancak bunu söyleyenler de yüzde 58'i görsünler." dedi.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Şükran Ermiş ve Mustafa Ferhat Öksüz çiftinin nikah töreninde şahitlik yapan Bakan Faruk Çelik, CİHAN muhabirinin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Her seçimde olduğu gibi referandum sonrasında da muhalefetin ders çıkarma yerine gereksiz polemiklerle süreci geçiştirmeyi tercih ettiğini vurgulayan Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Muhalefetin tam takır hali yine ortaya çıktı. Muhalefetin bu hali bizi iktidar partisi olarak memnun ediyor. Ama demokrasimizin geleceği, Türkiye'nin geleceği açısından muhalefetin bu acıklı hali üzüntü verici. Muhalefet adına üzülüyorum. Demokrasi, iktidarıyla muhalefetiyle yürüyecek bir sistemdir. Muhalefet, ısrarla her seçim sonrası ders çıkarması gerekirken ders çıkarmak değil, gereksiz polemiklerle süreci idare ettirmeye, geçiştirmeye çalışıyor. Bu daha da tükenişlerine, daha da bitişlerine neden oluyor."


"YÜZDE 58'İ NEDEN GÖRMÜYORSUNUZ KÖRLÜK MÜ VAR?"

MHP ile CHP'nin, sandıktan çıkan yüzde 42'lik hayır oylarını paylaşamadığı yönündeki haberleri de değerlendiren Çelik, muhalefetin yüzde 58'i görmek istememesinden yakındı.

Muhalefetin, önümüzdeki günlerde ciddi problemlerle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunan Çelik, şöyle devam etti: "Muhalefetin, 'yüzde 42 benimdir', 'senindir' kavgasına baktığınız zaman biz de sorarız 'yüzde 58 nedir, kimindir? Yüzde 58'i göremiyor mu bunlar? Bu konuda bir körlük mü var, bunu anlamakta zorlanıyorum. Yüzde 42 kimindir? O mücadeleyi kendi aralarında sürdürecekler. O mücadele kendi içlerinde de ciddi problemler oluşturacak. Zaten var olan problemleri daha başka noktalara taşıyacak."

Hiçbir siyasi partinin, içişlerine karışacak gibi nezaketsizlik içinde olamayacağının altını çizen Bakan Çelik, demokrasinin geleceği açısından bunların deşilmesi, gerçek durumlarının ortaya çıkması ve muhalefetin sağlıklı bir yapılanmaya gitmesi gerektiğini kaydetti.

Muhalefetin, yüzde 42'yi tartışmaya devam ettiğini, milletin ise yüzde 58'leri yüzde 68'lere taşımaya kararlı olduğunu anlatan Faruk Çelik, "Diliyorum ki kısır döngü içerisindeki muhalefet, Türkiye'nin geleceğine güç katacak ve geleceği ile ilgili söz söyleyecek noktaya gelsin ki Türkiye bundan kazançlı çıksın. Muhalefet, bu noktaya taşınamaz ise yerinde saymaya devam ederse, iktidar olarak hep kazançlı çıkacağız ama muhalefetin ayağı hep topal kalacak." dedi.


"BİZ YÜZDE 42'Yİ GÖRÜYORUZ DA ONLAR DA YÜZDE 58'İ GÖRSÜN"

Devlet Bakanı Faruk Çelik, kamuoyunda ve bazı basın yaygın organlarında dillendirilen 'Hükümet yüzde 42'yi görmeli, yüzde 42 ne istiyor?' yönündeki değerlendirmelere de sert çıktı. İktidar olarak yüzde 42'lik oyu değerlendirmeye aldıklarını belirten Bakan Çelik, 'hükümet yüzde 42'yi görmeli' diyenlerin de yüzde 58'i görmesi gerektiğini söyledi. Bakan Çelik şunları kaydetti:

"Yüzde 58 kime aittir, onu bir görsünler. Netice itibariyle referandum öncesi 'kıl payı, yüzde 1 evet çıkacak' diyenler 58'leri görünce ne diyorlar? Onların bir açıklama yapması gerekiyor. İktidar partisi öncülüğünde gerçekleşen 'evet' kampanyasında bizim cephenin çok rahat olduğunu tüm dünya görüyor. 42 tartışmasını sağlıklı yapmaları gerekiyor. İyi etüt etmeleri gerekiyor. Acaba ne durumdalar. Muhalefet ya sağlıklı yol bulacak ya da 32'ye doğru gerileyecekler."

Devlet Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasındaki karşılıklı açıklamalara ilişkin soruyu da cevaplandırdı. Çelik, siyasi partilerde düzeyli tartışmanın olmasının saygıyla karşılanacağını; ancak CHP'nin kendisini ülkenin en köklü parti olduğunu iddia etmesine rağmen 1980'lerden bu tarafa CHP ve türevlerinin hiçbir zaman sükunet içerisinde bir hakkı teslim çerçevesinde siyaset yapmadığını söyledi. CHP'nin ayak altına karpuz koyma şeklindeki siyasetinin halen devam ettiğini gördüklerini dile getiren Faruk Çelik, önümüzdeki günlerin CHP içerisindeki çok önemli gelişmelere gebe gibi göründüğünü belirtti.

cihan

 



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,637 µs