En Sıcak Konular

Emniyet harekete geçti

19 Eylül 2010 11:44 tsi
Bir şehir nüfusundan fazla öğrenciye sahip olan Diyarbakır'da öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim almaları için bu yıl önlemler artırıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, okul içinde ve çevresinde öğrencilerin güvenliğini sağlamak için harekete geçti.

Diyarbakır'da bu yıl kurulan 'sokak timleri', okul çevrelerinde zehir tacirlerini göz açtırmamak için çalışacak.

Diyarbakır'da 2010-2011 döneminde 430 bin öğrenci eğitim görecek. İlköğretimde 323 bin 315, orta öğretimde 76 bin 280, okul öncesi eğitimde 26 bin olmak üzere, 430 bin öğrenci yarın ders başı yapacak.

Eğitim ve öğretim döneminin rahat ve huzurlu geçmesi için güvenlik birimleri okulda ve okul dışında öğrenci güvenliğini ön planda tutacak tedbirler aldı. Diyarbakır'da hem jandarma sorumluluk alanında, hem emniyet sorumluluk alanında okullarda sivil ve resmi polisler görevlendirildi.

Çocukların eğitimlerine sorunsuz devam edebilmesi için, okul önlerinde ve farklı yerlerde uyuşturucu madde satışına ve yine çocukların çeşitli şekillerde istismar edilmesine yol açabilecek durumlara karşı her türlü art niyetli yaklaşımların engellenmesi hususunda gerekli her türlü tedbir alındı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, eğitimin iyi bir noktaya gelmesi için eğitim camiasının canla başla çalıştığını söyledi. Okul aile birliklerinin okulların yönetimleriyle müştereken ve diğer ilgili birimlerle koordineli olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Toprak, "Ayrıca, eğitim ve öğretimin temel dinamikleri olan öğretmenlerimizin, müdür yardımcılarımızın ve müdürlerimizin de gerekli hassasiyetlere sahip bir şekilde görev başında olduklarını belirtmek isterim." diye konuştu.

Diyarbakır'da yaklaşık bin 201 okulda 430 bine yakın öğrencinin eğitim ve öğretimle buluşacağını kaydeden Toprak, "Biz hem valilik olarak, hem ilçe kaymakamlıkları, il ve ilçe eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve eğitime gönül vermiş olan STK'lar ile mesleki teşekküllerin de katkılarıyla hep birlikte hem fiziki mekanları düzeltiyoruz, hem okullarımızın ihtiyaçlarını gözden geçirerek eksikliklerini tamamlanıyoruz ve yeni derslikler açıyoruz. Elbette bunlar yeterli değil ama önümüzdeki günlerde bunları daha da yoğunlaştıracağız. Bütün bunları elbette çocuklarımızın gençlerimizin çok daha iyi bir şekilde eğitim görmeleri için yapıyoruz. Ancak bu güzelliklerin üzerine gölge düşürebilecek olumsuzluklardan uzak durmamız gerekiyor. Çocuklarımıza sahip çıkalım onları koruyalım ve onların geleceğini aydınlık tutmak için hep birlikte mücadele edelim ama asla ve asla onların geleceklerini karartarak, yıllar sonra pişman olmayalım. Çocuklarımızın geleceğini karartmayalım." şeklinde konuştu. 

cihan



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,056 µs