En Sıcak Konular

Belediye başkanı kendi itiraf etti

19 Eylül 2010 10:44 tsi
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven yasaları çiğnediğini itiraf etti.

Kıyı şeridini, plaj tesisi yapmak için yasalara aykırı şekilde doldurduğu ve bir kilometrelik istinat duvarı ördürdüğü iddiasıyla yargılanan Özgüven,  bu kararı 'yanlışlıkla' aldığını söyledi. Özgüven, sahilin eski haline dönüştürüleceğini ileri sürdü.

İhaleye fesat karıştırmak, kanunu yanıltmak ve belediyeyi zarara uğratmak gibi suçlardan hakkında birçok dava açılan ve geçtiğimiz günlerde benzer suçlardan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Özgüven, 3,5 yıldır yanlış yaptığını açıkladı. Özgüven hakkında benzer iddialarla 7 kere dava açan Muharrem Solmaz isimli vatandaş, Dikili sahillerinin Özgüven tarafından yağmalandığını ileri sürmüştü.

Özgüven’in kendisine para ve doldurulan sahil alanından çıkar teklifinde bulunduğunu iddia eden Solmaz,  kabul etmeyince tehdit edildiğini ifade etmişti.

DANIŞTAY SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

Dikili Belediyesi, Encümen kararı ile Haziran 2007 tarihinde, Uzunburun mevkiinde geçici ruhsat ile plaj tesislerine yönelik izin verdi. Bunun üzerine belediye, genişletme çalışmaları kapsamında, alt ve üst kısımlardaki şevlerin yola ve kıyıya vereceği doğal tahribatın önlenmesi amacıyla yaklaşık bir kilometrelik yol boyunca istinat duvarı, dolgu ve kıyı düzenlemesi yaptı. Muharrem Solmaz isimli vatandaşın başvurusu üzerine inceleme yapan Danıştay 1. Dairesi, yapılan çalışmaların Kıyı Koruma Kanunu’na aykırı olduğunu belirterek, Özgüven hakkında soruşturma izni verdi.

BU NASIL YANLIŞLIK

Soruşturma izninin verilmesinin ardından hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan dava açılan Başkan Özgüven, 2007 yılında alınan kararın tam tersi bir karar daha aldı. Başkan Özgüven altına imzasını attığı 02.09.2010 tarihli Encümen Kararı’nda, “söz konusu parselin imar planında yeşil alan olarak planlandığı, dolayısıyla alanın kafeterya olarak düzenlenemeyeceği, yerindeki inşaatın imar planı ile getirilen karara aykırı olduğu, kıyı kanunun ilgili maddelerinde tanımlanan ve sahil şeridinin birinci bölümünde yapılabilecek yapı ve tesislere girmediği ve açık alan olarak düzenlenmesi gerektiği görülmektedir” dedi. Başkan Özgüven, önceki kararın “sehven” yani yanlışlıkla alındığını da belirterek, doldurulan sahil şeridinin yaz sezonu sonunda eski haline getirileceğini belirtti.

Başkan Özgüven hakkında dava açan Muharrem Solmaz ise, daha önce de Başkan Özgüven’in istinat duvarının yıkacağını belirtmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadığını, yetkili makamlardan izin aldığını yıkım sırasında bölgede bulunmak istediğini kaydetti.

bugün




Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,247 µs