En Sıcak Konular

İstifa etmişti; açıkladı: Döneceğim

19 Eylül 2010 10:20 tsi
Referandumdan yüzde 58 gibi ezici bir 'evet' çıkınca, O da istifa kararını yeniden gözden geçirdi ve...

Türkiye, Bayram Bozkurt'u Erzincan'dakiErgenekonyapılanmasını ortaya çıkaran 'İliç Savcısı' olarak tanıdı. En son yürüttüğü Muş'un Malazgirt ilçesindeki başsavcılık görevinden, ailesine yönelik tehditlerin artması üzerine 25 Haziran 2010'da istifa etti.

HSYK'nın yapısının değiştiğine dikkat çeken Bozkurt, "Referandumdan sonra yeniden doğmuş gibi, yeniden nefes almaya başlamış gibi oldum. Görevime döneceğim." dedi. Eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya gibi meslekten ihraç edileceği yönünde baskılara maruz kaldığını hatırlatan Bozkurt, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Yüksek yargıdan ciddi tehditler aldım. Mesleğimi bana silah olarak doğrultmuşlardı. Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasını tersine çevirirsem, mesleğimin ve kariyerimin çok daha iyi olacağını vaat ettiler. Kahraman olacağımı söylediler. Maddî destek yoluna gittiler."

Ergenekon'un Erzincan yapılanmasının ortaya çıkmasında büyük katkı sağlayan eski savcı, ikinci defa doğu hizmetine, Malazgirt'e sürülmüştü. Burada sayısız tehdit aldı ve iki kere zehirlendi. Kendisiyle beraber yemek yiyen bir meslektaşı, zehirlenmeden dolayı 11 saat tedavi altında kaldı. Eski Savcı Bayram Bozkurt, Erzincan'da Ergenekon yapılanmasının ortaya çıkmasının,anayasa değişikliğisürecini tetiklediğini ifade ediyor. Hukuk çerçevesinde, mesleğinin gereği olarak bildiği önemli şeyleri ilgili makamlara anlattığını ve belgeleri verdiğini söylüyor. Ortaya çıkan ses kayıtları ve yüksek yargının davalara müdahalesinin millet adına kendini endişelendirdiğini belirtiyor. Gerçeklerin ortaya çıkmasının bazı insanları tedirgin ettiğini, bunun için de bir endişe duyduğunu söyleyen Bozkurt, "Referandumdan sonra yeniden doğmuş gibi, yeniden nefes almaya başlamış gibi oldum." diye konuşuyor.

Bayram Bozkurt, kendisini devamlı meslekten ihraçla tehdit ettiklerini anlatıyor. Kendisini de eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya gibi meslekten ihraç edeceklerine değinen Bozkurt, şöyle konuşuyor: "Yüksek yargıdan ciddi tehditler aldım. Mesleğimi bana silah olarak doğrultmuşlardı. Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasını tersine çevirirsem, mesleğimin ve kariyerimin çok daha iyi olacağını vaat ettiler. Kahraman olacağımı söylediler. Beni tanıyanları araya soktular. Maddi destek yoluna gittiler. Başarılı olamayınca şiddete başvuracaklardı. Bundan sonra yargı, daha demokratik bir yapıya kavuşacak. Vesayet sisteminin yıkılmasının kapısının açıldığını, özgür ve bağımsız bir yargının ortaya çıkacağını düşünüyorum. Ben aldığım tehditler nedeniyle çok sevdiğim görevimi bırakmak zorunda kalmıştım. Ancak artık yeniden dönmeyi düşünüyorum."
 
zaman



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,993 µs