kurultay çıkmazı | " /> kurultay çıkmazı | "/>

En Sıcak Konular

CHP'de kurultay çıkmazı

19 Eylül 2010 10:16 tsi
CHP'de kurultay çıkmazı Baykal'ın genel başkan iken tüzük değişikliği için yaptığı kurultay çağrısı yeni yönetimin başına dert oldu.

Baykal'a selam verenin komik gerekçelerle partiden tasfiye edildiğini söyleyen Ankara Milletvekili Ateş, "Kişisel hırsı olsaydı 3 kez istifa etmezdi" dedi. Sav'ın paniklediğini belirten Ateş, görevden alınan teşkilatların kurultay olmaz ise konuyu yargıya taşıyacağını savundu.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, tüzük değişikliğinin yürürlüğe girmesi için Tüzük Kurultayı'nın toplanması yönündeki çağrısıyla başlayan tartışma büyüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK), kurultay kararı almadığı takdirde görevden alınan bazı teşkilatların konuyu yargıya taşıyacakları öğrenildi. Baykal'a yakınlığı ile bilinen CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, "Bu kararı uygulamamakla MYK'nın yapısı tartışmalı hale geldi. Yeni değişikliğin uygulanması gerekir. Görevden alınan örgütler, MYK yasal değil, tüzüğe aykırı şekilde görev yapıyor diye itiraz edebilirler" dedi.

BAYKAL'A SELAM TASFİYE NEDENİ

Partide Baykal'a yakınlığı ile bilinenlere karşı bir tasfiye operasyonunun yapıldığını anlatan Ateş, "Buca Belediye Başkanı Ercan Tati, Baykal'ı oğlunun nikahına davet ettiği için disipline verilmiş. Gerekçe komik; belediyenin sigorta prim borçları deniliyor. Hangi belediyenin yok ki" diye konuştu. Baykal'a yakın diye görevden alınan teşkilatları sıralayan Ateş, "Hepsi için farklı gerekçeler ileri sürülüyor. Ancak işin özü, Baykal'a selam verenler görevden alınıyor" şeklinde konuştu.

GÖREV DIŞI KALAN TEŞKİLATLAR

Ateş, bu teşkilatları şu şekilde sıraladı: "İstanbul İl Başkanlığı, Kartal İlçe Başkanlığı, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı, İzmir İl Yönetimi, İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, İzmir Gençlik Kolları Başkanlığı, Tire Gençlik Kolları Başkanlığı, Samsun İl Başkan Yılmaz Türkoğlu ve 12 yönetim kurulu üyesi zorla istifa ettirildi. Ağrı, Hatay, Adana il yönetimleri görevden alındı. Seyhan ve Çukurova, İskenderun, Tarsus, Afyon-Merkez ilçe görevden alındı. Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı istifa ettirildi."

'YÜZDE 42 BİZİM'E TABAN İNANMADI

Referandumda "yüzde 42 hayır" oyuna getirilen izahın teşkilatı tatmin etmediğini anlatan Yılmaz Ateş, "Yüzde 42 konusunda MHP tabanına hakim olamadı. 'Yüzde 42'nin büyük bölümü bizim' savunması tabanı tatmin etmedi. Böyle seçime gidersek başarılı olamayız denildi" diye konuştu.

3 KEZ İSTİFA EDER MİYDİ?

Baykal'ın, tüzük değişikliğinin hayata geçirilmesi için kurultay toplanması önerisinin kişisel bir hesaptan kaynaklanmadığını savunan Ateş sözlerini şöyle sürdürdü: "Deniz Bey bu öneriyi yaparken partiyi düşündü. Bu yapıyla gidilecek seçimden başarılı çıkılması mümkün değil. Bu tür spekülasyonların önünü kesmek için daha başta aday olmadığını açıkladı."

ÖNDER SAV PANİK HALİNDE

Genel Sekreter Önder Sav'ın taleplerini "fantezi" olarak nitelendirmesine tepki gösteren Ateş, "Telaşa paniğe gerek yok. Bu talebi Baykal'ın kişisel ihtirasına bağlaması üzücü. Öyle olsaydı 3 kez genel başkanlıktan istifa etmezdi" dedi.

GANDİ YETKİNİ KULLANSANA

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yetkisini kullanıp kurultayı toplamasını beklediğini ifade eden Yılmaz Ateş, "Bu kararı uygulamamakla MYK'nın yapısı da tartışmalı hale geldi. Yeni değişikliğin uygulanması gerekiyor. Görevden alınan örgütler 'MYK yasal değil, tüzüğe aykırı şekilde görev yapıyor' diye itiraz edebilirler" diye konuştu.

yenişafak

 



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,026 µs