vicdani uyarı | " /> vicdani uyarı | "/>

En Sıcak Konular

Eğitime boykota vicdani uyarı

19 Eylül 2010 09:35 tsi
Eğitime boykota vicdani uyarı BDP'nin eğitim boykotu vicdanları yaraladı. Sivil toplum kuruluşları ve eğitimciler bu tavrı 'çocuk istismarı' olarak değerlendirirken uyardı.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) eğitime yönelik boykot çağrısı kamuoyunu şoke etti.

Eğitim camiası ve sivil toplum örgütleri böyle bir eylemin 'kabul edilemez' olduğu görüşünde.  Çocuklar üzerinden siyaset yapılmasının vahim bir durum olduğuna da dikkat çekiliyor. BDP'nin 'ana dilde eğitim'e izin verilmediği gerekçesiyle 'çocuklarınızı bir hafta okula göndermeyin' çağrısına yönelik tepkiler şöyle:

AİLELER TAVİZ VERMEMELİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak:

Bu tür olumsuz fiillerin sonucunda geleceği karartılacak olanlar boykot çağrısı yapanlar değil, bu çağrıya uyan ailelerimiz ve çocuklarımız olacaktır. Ailelerimiz içinde bulundukları sorumlulukların bilincinde olsun. Bu tür art niyetli yaklaşımlara asla taviz vermeden çocuklarının okullarına giderek eğitimlerine devam etmelerini sağlamalılar. Çocukların geleceklerini olumsuz etkileyecek davranışlara pirim vermemeleri gerekir. Bu tür bir yaklaşım eğitim hakkı özgürlüğüne karşı engel teşkil etmektedir. Çocuklarımızın geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok.

ÇOCUKLARI ALET ETMEYİN        

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu:

Çocukların okula gönderilmemesi, onlara yapılacak en büyük haksızlıktır. Onların eğitimlerinden geri kalmalarının vebali ağırdır. Bundan kimse siyasi rant devşirmeyi aklından geçirmesin ve hiç kimse siyasal atraksiyonlarına çocukları alet etmeye kalkışmasın.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez:

Siyasetçiler, sorunlarına kendi kulvarlarında çözüm aramalı.

Çocukların eğitim hakkı elinden alınamaz.  Çocukların alamadıkları eğitimin telafisi yoktur. Çocuklar;  bu tür çatışmalardan, eylemlerden uzak tutulmalı. Bir gün bile okuldan uzak bırakılmamalılar. Sorunları eğitim sürecine dahil etmeyin.

ÇATIŞMAYA NEDEN OLUR

Özel Öğretim Kurumları Derneği Direktörü Prof. Dr. Adil Çağlar:

Aynı tarihi, kültürü ve coğrafyayı paylaşan insanlar arasındaki farkların eğitim üstünden siyasete dönüştürülmesi son derece tehlikeli. Bu süreci başlatanlar yaptıklarının ne anlama geldiğini iyi düşünmeli. Bu hak arama değil. Aksine kültürler arasındaki köprülerin yıkılmasına neden olur.

OKULDAN KORKABİLİRLER

Prof. Dr. Arif Verimli:

Çocukların okula gitmek isterken engellenmeleri, özgüvenlerini yitirmelerine neden olur. Tek başlarına hareket edemeyecekler. Hep içlerinde bir korku olacak.

Her şeyden korkarak yetişmelerine müsaade etmeyin. Eğitimden kopmalarına engel olun.

ÇOCUKLAR AİLEDEN ALINABİLİR

Adalet ve Hukuk Derneği Başkanı Avukat Ayhan Gültekin:

İlköğretim zorunluluk. Çocukların kaydını yaptırmayan ya da okula göndermeyenler hakkında ceza davası açılabilir. Kabahatlar Kanunu'na aykırı davrandıkları gerekçesiyle çocukların velayetleri ailelerinden alınabilir. Yurtlara yerleştirilebilirler.

Eğitim Sen şaşırttı: Demokratik hak

Eğitim boykotuna toplumun her kesiminden tepki yağarken Eğitim Sen ilginç bir tavır sergiledi. Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, ana dilde eğitimin evrensel ve temel hak olduğunu belirterek "Bu konuda uzun yıllardan bu yana talepler ortaya konmuştur.  Fakat bu talepler karşılık bulmamıştır."

bugün



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,984 µs