En Sıcak Konular

Hakkari'deki patlamayla ilgili devleti suçladı

18 Eylül 2010 16:23 tsi
BDP İzmir İl Örgütü, Hakkari'de yola döşenmiş mayının atlaması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Devletin bütün organları ve elde edilen bulgular olayın faili olarak terör örgütü PKK'yı gösterirken BDP'liler yine devleti suçladı.

Konak ilçesi Kadifekale semtinde yapılan açıklamada, "Devletin içinde kümelenmiş olan karanlık güçler, yeniden işbaşına geçmiş durumdadır. Kürt halkı, o güçleri 90'lı yıllardan tanıyordu. Onları Şemdinli'den tanıyordu." denildi. Küçük çocukların da kullanıldığı basın açıklamasında eylemciler tarafından, Hakkari'deki olayla ilgili konuşan gazeteci Mehmet Ali Birand'la için, "Birand'ın devleti hesap verecek.", ayrıca "Hakkari'de vahşeti işleyen devletin karanlık güçlerini lanetliyoruz!" yazılı pankartlar açıldı.

Grup adına açıklamayı yapan BDP İzmir İl Başkanı Mukaddes Kubilay, 9 kişinin ölümünün zamanlamasının tesadüfi olmadığını söyledi. Boykot yapanlardan mayınlı saldırıyla intikam alındığını iddia eden Kubilay, köylülerin askerden önce olay yerine gitmesi sonucu çanta içinde unutulan malzemeleri bularak savcıya teslim etmeyi başardığını söyledi. Kubilay, açıkmasında basını da hedef alarak, "Holding medyasının çabaları, olayın üstünü kapatmaya yetmeyecektir." dedi.

BDP Konak İlçe Başkanı Canan Uçar da eğitim öğretim yılının ilk bir haftasında ilköğretim okullarında başlayan eylemin daha sonra yüksekokullara ve üniversitelere kadar yayılacağını söyledi. Uçar, eğitim kurumlarına yönelik bir haftalık boykotu, yarın (19 Eylül) basın açıklaması yaparak duyuracaklarını söyledi.

(CİHAN)



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,404 µs