En Sıcak Konular

Gizli servisten Carla’ya telekulak servisi

18 Eylül 2010 11:14 tsi
Gizli servisten Carla’ya telekulak servisi Fransa first-lady’si, hakkında dedikodu yapanları bulmak için gizli servisi kullanmış. Carla Bruni’nin telefonlarını dinlettiği isimler arasında eski Adalet Bakanı Rachida Dati de var

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşi Carla Bruni’nin, kocası ile birbirlerini aldattıkları dedikodusunu yayanları bulmak için gizli servisi kullandığı iddia edildi.

Fransa’da dün piyasaya çıkan “Carla ve Hırslı” adlı kitapta Bruni’nin, dedikoduların kaynağı olduğundan şüphelendiği kişilerin kişisel telefon konuşmaları ve mesajlarını incelettiği öne sürüldü. Kitabın yazarları gazeteci Michael Darmon ve Yves Derai, Bruni’nin bu inceleme sonucunda dedikoduların arkasında, eski Adalet Bakanı Rachida Dati ve Sarkozy’nin kardeşinin eski eşi Sophie Douzal’ın olduğuna dair bir rapor elde ettiğini yazdı. Buna göre Dati ve Douzal, Bruni’yi Sarkozy’nin “zayıf noktası” olarak gördüklerini söylüyor, Sarkozy ile eski karısı Cecilia’yı yeniden birleştirmek istiyor ve birçok prestijli ismi kendilerine katılmaya ikna etmeye çalışıyordu.
Bruni, Dati ve Douzal’ın Cecilia’yla yakınlığı nedeniyle, kocasının eski eşini arayarak “ayağını denk alması” yönünde uyardı. First lady, kocasının eski yengesi Sophie Douzal’ı da aradı ve artık ailenin soyadını kullanmaya hakkı olmadığını söyledi.

Aracına el koymuştu
Kitaba göre, Dati’nin Bruni hakkında “komplo” kurduğunun ortaya çıkması üzerine Nicolas Sarkozy de Dati’nin korumalarını ve makam aracını geri aldı.

Carla Bruni’nin kişisel işleri için gizli servisi kullandığı iddiası, Elysee Sarayı’nı zor duruma düşürdü. Sarkozy’nin de, L’oreal skandalıyla ilgili basına bilgi sızdıran kişiyi bulmak için Fransa’nın en saygın günlük gazetelerinden Le Monde’un telefonlarını dinlettiği iddia edilmişti.
Kitaptaki iddialar karşısında Fransız istihbaratı ve polisi, dedikodular hakkındaki incelemenin Cumhurbaşkanı’nın “istikrarını sarsma girişiminde” bulunulduğu gerekçesiyle Elysée Sarayı danışmanları tarafından başlatıldığını, çiftin konuyla ilgisinin olmadığını açıkladı. Bruni-Sarkozy çifti ve Dati ise konu hakkında yorum yapmadı.

‘Beyaz Saray cehennem gibi’
“Carla ve Hırslı” adlı kitapta, ABD Başkanı’nın eşi Michelle Obama’nın, Carla Bruni’ye Beyaz Saray’daki hayatının cehennemden farksız olduğunu söylediği iddia edildi. Kitapta, Michelle Obama’nın geçen mart ayında görüştüğü Carla Bruni’ye, Beyaz Saray’daki hayatına ilişkin “Hiç sorma! Gerçekten cehennem gibi! Buna dayanamıyorum!” dediği iddia edildi. Ancak sözcüsü, Michelle Obama’nın bu sözleri asla sarfetmediğini savundu. Fransa’nın Amerika büyükelçiliğinden bir yetkili de benzer şekilde, kitaptaki iddiayı yalanladı.

Milliyet



Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,065 µs