En Sıcak Konular

Bu haber Kılıçdaroğlu'nu çileden çıkardı

18 Eylül 2010 10:45 tsi
Bu haber Kılıçdaroğlu'nu çileden çıkardı Brüksel'e yaptığı ilk yurtdışı gezisini tamamlayan Kılıçdaroğlu ilk kez basına yüklendi.

Avrupa Birliği ülkelerinde temaslarda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yurda dönüşünde ilk kez basına çok sert dille yüklendi.Brüksel gezisinde VIP'den geçirilmediği ve üzerinin arandığı yönündeki haberleri sert dille yalanlayan Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse aşağılık bir haberin arkasına saklanmamalı. Yalan haberin arkasına saklanmamalı'' diye çıkıştı.

Kılıçdaroğlu, Brüksel dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.''Brüksel'de havalimanında VIP'den geçirilmediği ve üzerinin arandığı'' yönündeki haberlerin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, beraberindeki gazetecilerin VIP'den geçme şansı olmadığı için onlarla beraber çıktığını söyledi.

''VIP'den geçmek gibi tasası olmadığını'' ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Onun dışındaki haberlerin tamamı yalan. Üzülerek söylüyorum, haberi yazanlar gazeteci olamazlar. Çünkü yanımızdaki gazeteciler bile şaşırdılar 'böyle yalan haber nasıl oluyor' diye. Arkadaşlarıma talimat verdim, o yalan haberleri yazan gazeteler ve onları haber yapan televizyon kanalları aleyhine dava açacağız'' diye konuştu.

Artık Türkiye'de kimsenin yalan haber yazma özgürlüğünün bulunmadığını söylemek gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, kendisini en acımasız şekilde eleştirenlere bile saygılı olduğunu, ancak yalan haber yazmanın artık 21. yüzyıl Türkiyesi'nde doğru olmadığını kaydetti.''Hiç kimse aşağılık bir haberin arkasına saklanmamalı. Yalan haberin arkasına saklanmamalı'' diyen Kılıçdaroğlu, yalan haber yazmanın, üretmenin, bu haberi doğruymuş gibi kamuoyuna aktarmanın en azından okuyucuya saygısızlık olduğunu söyledi.Yalan haber yazanları teşhir edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Yalan haber yazanlar gazeteci olamaz, gazeteci ahlakına sahip değildirler. O nedenle o yalan söyleyenleri teşhir etmek benim görevim olacaktır ve ben bunu yapacağım'' dedi.

ERDOĞAN'I ÖVEN DE YEREN DE OLMADI

Kılıçdaroğlu, ''temasları sırasında AB'li muhataplarının CHP'lilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın övdüğü'' şeklindeki haberlere de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan'a yönelik övgüyü biz duymadık, ama yergi olayını da duymadık'' diye konuştu.

BRÜKSEL GEZİSİ DOLU DOLU GEÇTİ

Brüksel temaslarının ''dolu dolu geçtiğini'' dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Gerçekten geçmişte CHP ile aralarına belli bir mesafe koyan AB yetkilileri ve oradaki sosyal demokrat partililerle son derece güzel ve sıcak ilişkiler kurduk. Sağlıklı ve tutarlı bir güven ortamı oluşturduk. Türkiye'nin AB'ye niye girmesi gerektiğini anlattık'' diye konuştu.

BAYKAL-SAV TARTIŞMASINA GİRMEM

Kılıçdaroğlu'na eski genel başkan Baykal'ın ''partiyi iki anahtarlı bir kasaya'' benzeten sözleri de soruldu. Kılıçdaroğlu, ''CHP'nin Genel Başkanı olarak bu tür tartışmalara özenle girmiyorum. Sayın Baykal, uzun süre partiye hizmet etmiş, parti için çalışmış, düşüncelerine değer verdiğim, saygıdeğer bir liderdir. Dolayısıyla ben, bu tür tartışmalara özenle girmemeye çalışıyorum'' diyerek yorum yapmaktan kaçındı.

SALDIRIYI KİM YAPARSA YAPSIN SUÇ

Hakkari'deki sivillere yönelik mayınlı saldırıyı ''Her yerde ve her ortamda yurttaşlara yönelik terör saldırılarını kınamak hatta lanetlemek yüreğinde insan sevgisi taşıyan her yurttaşın görevidir'' diye kınayan Kılıçdaroğlu saldırıyı kimin yaptığıyla ilgili farklı açıklamalara da, ''Terör örgütü yapsa da yapmasa da başkaları tarafından yapılmışsa o da bir suç. Sonuçta masum insanlara yönelik her türlü terör eylemine karşı durmak her insanın görevidir'' yanıtı verdi.

Milliyet



Bu haber 1,368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,488 µs