En Sıcak Konular

İntikam katliamı

18 Eylül 2010 10:32 tsi
İntikam katliamı Hakkâri'deki mayınlı saldırının, 7 Eylül'de öldürülen 9 PKK'lıyı ihbar eden köylülerden intikam almak için gerçekleştirildiği iddia edildi. Boykot olmasa köy referandumda "evet" diyecekti

Saldırıyı Suriye uyruklu olan ve geçen yıl terör örgütünün silahlı kanadının başından uzaklaştırılan Fehman Hüseyi'nin adamları tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.

Güvenlik birimlerinin yaptıkları teknik çalışmalar sonucu, Hakkari'deki mayınlama eyleminin örgüt içerisinde şiddet yanlısı ''Şahinler''in lideri konumundaki Suriye uyruklu ''Bahoz Erdal'' kod adlı Fehman Hüseyin'e bağlı olarak Hakkari kırsalında faaliyet gösteren ''Masiro'' kod adlı Bedirhan Abo liderliğindeki grup tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

Terör örgütünün tek taraflı ''eylemsizlik'' kararının sona ermesine 4 gün kala, terör örgütü içerisinde silah bırakılmasına karşı çıkan ve şiddeti tırmandırmaya çalışan Fehman Hüseyin liderliğindeki ''Derin PKK''nın, Türkiye'de 12 Eylül halkoylaması sonrasında sorunların demokratikleşme sürecinde çözümüne yönelik oluşan ortamı sabote etmeyi hedeflediği kaydedildi.

Ceyda Karaaslan'ın Sabah gazetesindeki haberine göre Hakkâri'deki saldırının perde arkasından PKK'nın "intikam" girişimi çıktı. Saldırıda hayatını kaybeden 9 vatandaştan bazılarının, geçen ay dağa çıkan köyün gençlerini güvenlik güçlerine ihbar eden ailelerden olduğu ortaya çıktı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgede operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, dağa çıkan 9 PKK'lıyı etkisiz hale getirmişti. Öte yandan, Geçitli halkının köy korucularıyla yaptıkları toplantıda referandumda "evet" kullanma kararı aldıkları, ancak BDP'nin boykot kararının ardından sandığa gidemedikleri ileri sürüldü.

9 GENÇ DAĞA ÇIKMIŞTI
Bir ay kadar önce Geçitli'de yaşayan dokuz genç, dağa çıkma kararı aldı. Bölge halkının yaptığı tüm telkinlere rağmen bu dokuz genç ikna edilemedi. Bunun üzerine köylüler, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Dağa çıkan gençlerin kimlik detayları, eşkalleri ve nerelerde sığındıkları detaylı bir şekilde anlatıldı. Bu sırada Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'na PKK tarafından roketatarlı saldırı düzenledi. Köylülerin ihbarını değerlendiren güvenlik güçleri, saldırının hemen ardından operasyon düzenledi. Aksu köyünde girilen sıcak temasta Geçitli köyünden dağa çıkan dokuz terörist etkisiz hale getirildi. Önceki gün gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden dokuz vatandaşın "güvenlik güçleriyle işbirliği yapan" ailelere mensup oldukları, PKK'nın operasyonda ölen örgüt üyelerinin intikamını almak için bu hain eylemi planladıkları belirtiliyor. Öte yandan SABAH'a konuşan bölgenin köy korucuları, "Biz kendi aramızda referanduma katılıp 'evet' deme kararı almıştık. Ama boykot kararından sonra herkes korktu. Sandığa gidemediler" dedi.

PKK tehdit etmişti
PKK, referandum öncesinde Doğu ve Güneydoğu'da bazı bölgelerde dağıttığı bildirilerde sandığa "evet" oyu için gidecek vatandaşları açıkça tehdit etmişti. PKK'nın silahlı gücü HPG tarafından hazırlanan bildirilerde "Hayır oyu kullanarak hükümetin oyununu bozmaya çağırıyoruz. Bunu yapmayan parti ya da değişik kesimler hedeflerimiz başında yer alacaklarını bilmelidirler" tehdidi yapılmıştı.



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs