En Sıcak Konular

Gözaltına alınanlar Ankara Emniyeti'nde

17 Eylül 2010 19:32 tsi
Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)'nda kopya çekildiği yönündeki iddialarla başlayan soruşturma kapsamında bugün 13 ilde eş zamanlı olarak yaptığı operasyonlarda 50 kişi gözaltına alındı.

Şüpheli şahıslar, Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık kontrolüne çıkarıldı. Kopya çetesi üyesi oldukları öne sürülen şahısların üç gün sonra savcılığa çıkartılmaları bekleniyor.

Ankara, Adana, Şanlıurfa, Konya, Bolu, Bursa, Karaman ve İstanbul'un da yer aldığı illerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinin de bulunması dikkat çekti. Gözaltına alınanlar arasında O.A. adında Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi olan bir çete lideri de bulunuyor. Çetenin mekanlarında yapılan aramalarda ise sınavlarda kullanılmak üzere yurt dışından getirtilmiş çok küçük ve özel aparatlarla beraber 2 adet de ruhsatsız silah ele geçirildiği belirtiliyor. Çetede görev alan ikinci ismin de Z.B. olduğu ifade ediliyor. Gözaltına alınan kişiler arasında S.A. ve Ö.F. de bulunuyor.

Çetenin sınava gözetmen ve öğrenci olarak müfredata hakim kopya gönderecek elemanlar soktukları, sınav sorularını sızdırmak için ise örgüt adına ÖSYM'nin sınavlarına girip kopya şebekesine sınav sorularını sızdırdıkları ileri sürülüyor. Sınavda soruları ve cevaplarını sızdıracak örgüt elemanlar ile mini kulaklıklar, saat ve kolye görünümlü cep telefonları ile sınav yerinden soruları kopya şebekesinin belirlediği bir eve sızdırıldığı, evde soruları derleyen örgüt mensuplarının cevapları yine küpe ismi verilen, mini kulaklık takmış örgüt mensuplarına sızdırdığı iddia ediliyor.

Çete üyelerinin bu yöntemlerle Mart 2010 ÜDS, Nisan 2010 YGS, Mayıs 2010 KPDS, Mayıs 2010 ALES, Haziran 2010 LYS, Temmuz 2010 KPSS sınavlarında kopya çektikleri belirtiliyor.

cihan


 



Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs