En Sıcak Konular

Albay Temizöz ile KCK sanığı tartıştı

17 Eylül 2010 18:30 tsi
Faili meçhuller davasında Temizöz ile KCK'nın tutuklu sanığı Erbey tartıştı.

Güneydoğu'da 90'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayet ve kayıplarla ilgili açılan davaya devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya; tutuklu sanıklar Albay Temizöz, Kamil Atağ, Tamer Atağ, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ, Adem Yakin ve Kuktel Atağ katıldı. Mahkemede daha önce tanık olarak Mehmet Nuri Binzet ile yaptığı görüşmelere ilişkin terör örgütü KCK'lı tutuklu İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey tanık olarak dinlendi.

Albay Cemal Temizöz, Erbeyin KCK isimli yapıya üye olduğu için tutuklandığını ve yapının da PKK ile bağlantılı olduğunu söyledi. Temizöz, KCK sanığının tanık Binzet ile birlikte sahte belge tanzim ettiğini iddia etti. Bunun üzerine mahkeme salonunda gerginlik yaşandı.

Davanın önemli tanıklardan biri alan Mehmet Nuri Binzet'le görüştüğünü doğrulayan Erbey, "Binzet'le görüştüğüm doğrudur. Cezaevinde onunla görüşmelerim oldu. 1993'lü yıllarda PKK ile mücadele adı altında büyük rantların döndüğünü söyledi, kafası karışıktı. 13 yaşında eline silah tutuşturulduğunu söyledi. Çocukluğunu yaşayamadığını söyledi. Vicdan azabı çektiğini söyledi. Basında PKK itirafçısı olduğu yönünde haberler çıktığını vurguladı. Ama PKK itirafçısı olmadığını belirtti. Benim Binzet ile ilişkilerim tamamen insani boyuttadır. Asker olsun, polis olsun hangi düşüncede olursa olsun kim olursa olsun başvurusunu kabul ederiz. Ben tamamen masumum, gazetecilerle yaptığım görüşmeler dinlendi. Bunlar klasörler halinde önümüze konuldu. Bunlarda hiçbir suç unsuru bulunmamaktadır. İnsan hakları savunucusuyum. İddianame önüme gelse bile bu konuşmaları kabul edeceğim." dedi.

Bu sırada mahkeme heyetinden söz alan Temizöz, Erbey'in şube başkanı iken KCK isimli çatı örgütüne üye olmaktan tutuklandığını belirtti. Temizöz, "Erbey, tanık Mehmet Nuri Binzet ile ilişkilerinde yanlış belge tanzim etmek gibi bir girişim içerisinde olmuştur. Erbey, KCK isimli çatı örgütüne üye olmaktan tutuklanmıştır. PKK terör örgütünün yapılanması içerisinde yer almıştır." diye konuştu.

Temizöz'ün konuşması sırasında müdahil avukatları söz olarak Temizöz'e sert tepki gösterdi. Müdahil avukatlardan Bahattin Öztürk, "Yasak sorgu sistemi kullanıp hile yapıyorsun. Sen sus." dedi. Mahkemede bir anda karşılıklı söz düellosu yaşandı. Daha sonra mahkeme heyetinden söz alan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, "Bizim sahte belge düzenlediğimize karşı hakkımızda açılan tek bir dava bile yok. Asla yalan belge tanzim etmedik. İHD olarak kimseden talimat almadık, almayız da. Binzet ile ilgili herhangi bir belge düzenlemedik." diyerek Temizöz'e cevap verdi.

TEMİZÖZ HAKKINDA 9 KEZ MÜEBBET İSTENİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede sanıkların TCK'nın 'adam öldürmek', 'cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak' ve 'adam öldürmeye azmettirmek' suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Sanıklardan Cemal Temizöz'ün 9, Kamil Atağ'ın 7, Tamer Atağ'ın 2, Adem Yakin'in 7, Hıdır Altuğ'un 3, Fırat Altın'ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atağ'ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Sanık Temizöz'ün 1993'te Cizre'de 'terörle mücadele ediliyor' görüntüsü altında 'korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu', bu grubun, süreç içerisinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKK'ya yardım ettiğini değerlendirdiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldığı kişileri sorguladığı' anlatılan iddianamede, grubun bu sorgulanan kişilerden bir kısmını öldürdüğü öne sürülüyor.

cihan



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,290 µs