En Sıcak Konular

Gazze konvoyu yarın yola çıkıyor

17 Eylül 2010 16:46 tsi
İnsani yardım maddeleriyle dolu büyük bir kara konvoyu 18 Eylül’de Londra’dan harekete geçecek.

Doha-Katar ve Kazablanka’dan başka konvoylarda bu konvoya kordineli bir şekilde katılacak. Ve bu kara konvoyları Gazze’ye karadan girme girişiminde bulunurken, aynı zamanda başka uluslar arası filolarda Gazze şeridine doğru deniz yoluyla hareket edecek.

“Viva Palestina 5 – Gazze’ye giden küresel hayat yolu”, yolculuğuna 18 Eylül Cumartesi günü başlamayı planlıyor. Bu girişim Uluslar arası Toplum ve Avrupa, Ortadoğu, Hindistan, Türkiye ve Güney Afrika’dan ve diğer bazı ülkelerden birkaç organizasyonla işbirliği halinde olacak.

Bu konvoy Londra eski milletvekili George Galloway tarafından yönetilecek ve yolculuğuna İngiliz parlementosunun önünden başlayacak.

Konvoy sözcüsü Zafar Beetway, Yeni Zelanda’dan bazı yardım organizasyonlarını temsil eden altı kişinin, sağlık ve diğer insani yardım malzemeleriyle dolu 3 tırı hazırlamak için Londra’ya ulaştığını söyledi.

Aynı zamanda Avustralya ve Malezya’dan 14 aktivist, yardımlarla dolu tırlarla birlikte bu konvoya dahil olacak.

Avrupa’dan hareket ettikten sonra bu konvoylar, Arap ülkelerinden gelen gemilerle birleşmek için Suriye’ye doğru deniz yoluyla seyahat edecek; toplamda 20 ülkeden 380 aktivisti taşıyan 150 tır bulunacak. Tırlar Mısır’ın El-Ariş limanına ulaşmak için gemilere yüklenecek. Eğer bir engel çıkmazsa tırlar 10 Ekim’de Gazze sınırında olacak.

Viva Palestina kendi web sitesinde, “Viva Palestina son 18 ay içerisinde üç büyük kara konvoyu organize etti ve bunların hepsi Gazze’ye yardım ulaştırdı. Ve biz aynı zamanda birkaç haftadır hazırlanmakta olan bu son filo ile karadan ve denizden yapılması planlanan bu yardım çabalarında nasıl işbirliği içerisinde olursak maksimum etkiyi sağlayabileceğimizi diğer ortak organizasyonlarla görüşüyoruz” diye bir açıklamada bulundu.

İsrail ordusu tarafından 23 Mayıs 2010’da kanunsuz bir şekilde saldırıya uğrayan ve 9 aktivistin şehadeti ve diğer bazılarının da yaralanmasıyla sonuçlanan gemi de Viva Palestina konvoyuna aitti.



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,129 µs