En Sıcak Konular

Ülker Alman devi ile ortak oldu

17 Eylül 2010 14:44 tsi
Ülker'in çatı şirketi Yıldız Holding, 150 yıllık Alman merkezli meyve suyu üreticisi Eckes-Granini Group ile yeni bir şirket kurmak üzere ortaklık anlaşması imzaladı.

Yıldız Holding'den yapılan yazılı açıklamada, yeni şirketin yüzde 50-50 ortaklıkla kurulacağı belirtilerek, her iki grubun meyve suyu alanında sahip olduğu premium markaların pazara sunulmasının yanı sıra, perakendede güçlü bir dağıtım ağı oluşturulması ve ev dışı tüketim alanında kuvvetli bir yer edinilmesi amacıyla faaliyet göstereceği kaydedildi.

Yıldız Holding İş Geliştirme ve Ar-Ge Grubu Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye pazarında gelecek vadeden kategoriler için, konusunda uzman dünyanın saygın şirketleriyle ortaklıklar kurma stratejilerini hatırlatarak, şu görüşleri dile getirdi:

“Eckes-Granini Group, Yıldız Holding için Türkiye'nin gelişen meyve suyu pazarındaki hedeflerinin hayata geçirilmesi açısından ideal bir ortak. Eckes-Granini meyve suyu alanında sahip olduğu geniş tecrübeyle Avrupa genelinde tüketicilerine takdir edilen markalarla beğenilen ürünler sunuyor. Ortağımızla birlikte Türkiye pazarının sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyoruz.”

Sözen, faaliyet gösterdikleri alanlarda uzun yıllardır müşterilerinin ve iş ortaklarının güvenini kazanmış firmalar olduklarını ifade ederek, yeni ve inovatif ürünlerle pazarın büyümesine katkıda bulunacaklarını kaydetti.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM"

Eckes-Granini Group'un Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Thomas Hinderer de, bu stratejik ortaklığın, uluslararası büyüme stratejileri doğrultusunda atılmış önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin, dünyanın en dinamik ve etkileyici pazarlarından biri olduğunu, işlerinin gelişimi için önemli bir potansiyel sunduğunu bildirdi.

Eckes-Granini Group'un Finans, Kontrol ve M&A'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Albert Gratz ise, Yıldız Holding'in, gıda ve içecek alanındaki geniş ürün gamı ve Türkiye pazarındaki konumuyla Eckes-Granini'nin Türkiye pazarına girmesi açısından önemli bir ortak olduğunu belirterek, “Geniş ürün gamı ve geniş dağıtım ağıyla bu ortaklığın pazarda liderlik konumuna erişmesini beklemekteyim” ifadesini kullandı.

150 YILLIK DEV ŞİRKET

Avrupa'nın önemli meyve suyu üreticilerinden bir şirket olan  Eckes Granini, 1857 yılında Almanya'da kuruldu. 150 yıllık tarihi bulunan şirket şu anda 70 ülkeye ihracat yaparken, 2009 yılında 1 trilyon litre meyve suyu satmış. Almanya'da 1400 kişiyi istihdam eden Eckes, 2009 yılında 827 milyon Euro ciro elde ederken, 58 milyon Euro da kar elde etmiş.



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs