En Sıcak Konular

Çubukçu: Personel ihtiyacını telifli ve vekil öğretmenlerle kapattık

17 Eylül 2010 11:35 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okullarda herhangi bir kadro açığının bulunmadığını belirterek, personel ihtiyacını telifli ve vekil öğretmenlerle kapattıklarını söyledi.

Çubukçu, KPSS'deki kopya iddialarıyla ilgili olarak da, "Olay yargıya intikal etti, yargı sonucunun çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

Nimet Çubukçu, Fatih Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yıl açılış törenine katıldı. Konuşma yapacağı salona girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çubukçu, Pazartesi günü okulların açılacağını hatırlatarak, okullarda herhangi bir kadro açığının olmadığını ifade etti. Çubukçu, öğretmen ihtiyacını vekil ve telifli öğretmenlere kapattıklarına değindi. KPSS'deki kopya iddialarıyla ilgili de değerlendirme yapan Çubukçu, olayın yargıya intikal ettiğini, en kısa zamanda yargının da olayı sonuçlandıracağını ifade etti. ÖSYM'nin konuyla ilgili açıklama yapacağın belirten Bakan Çubukçu, "Büyük heyecanla bu sene sınava girip, sınavı kazanan öğretmen adayları öğretmen adaylarımızın hepsi bizden açıklama bekliyor. Bu aynı zamanda yargıya intikal etti. Çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. En kısa zamanda yargı sonuçların açıklanacağını düşünüyorum. Son 70 bin tane vekil öğretmen istihdamı var. Kadro olarak atayamadığımız, atama olanağımız olmayan 20 bin tane istihdam ediyoruz zaten." diye konuştu.

OKUL BOYKOTU ÇOCUK İSTİSMARI

BDP'nin okullarda boykot çağrısına tepki gösteren Çubukçu, çocukların anayasal hakkı olan eğitim hakkının engellenmesini ve siyasi meselelerde kullanılmasını 'çocuk istismarı' olarak değerlendirdi. Çocukların korunması öncelikle ailelerin daha sonra devletin görevi olduğunu aktaran Nimet Çubukçu, "Ailelerin çocukları okuldan uzak tutması Milli Eğitim Kanunu'nda yaptırım cezası vardır. Çocukları siyasi malzeme olarak kullanılmamalı. Bu çocuklar sadece ailelerin çocukları değil, hepimizin çocukları. Çocukların istismar edilmemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız." ifadesini kullandı.

Ailelere, "Tehdit ve baskıya boyun eğmeyin" çağrısında bulunan Çubukçu, "BDP demokratik bir taleple gelmiyor. Son günlerde de referandum için boykotla da gündeme gelmişlerdi. Baskı korku ve tehdit yöntemlerini kullanıyor. Aileler üzerinde de böyle bir baskı uygulanırsa bununda bir cezası vardır." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,011 µs