FLAŞ! Güvenlik güçlerinin 6 - 7 yıl aradan sonra teröristlerin izini sürmek ve yuvalandıkları kampları etkisiz hale getirmek için sınırda bulunan Zaho kentinin doğusundan Kuzey Irak'a girdiği ve 20 kilometr" /> FLAŞ! Güvenlik güçlerinin 6 - 7 yıl aradan sonra teröristlerin izini sürmek ve yuvalandıkları kampları etkisiz hale getirmek için sınırda bulunan Zaho kentinin doğusundan Kuzey Irak'a girdiği ve 20 kilometr"/>

En Sıcak Konular

Mehmetçik Kuzey Irak'a girdi!

0 0 0000 00:00 tsi
Mehmetçik Kuzey Irak'a girdi! FLAŞ! Güvenlik güçlerinin 6 - 7 yıl aradan sonra teröristlerin izini sürmek ve yuvalandıkları kampları etkisiz hale getirmek için sınırda bulunan Zaho kentinin doğusundan Kuzey Irak'a girdiği ve 20 kilometr

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK kamplarının bulunduğu Kuzey Irak sınırını geçtiği bildirildi. Güvenlik güçlerinin 6 - 7 yıl aradan sonra teröristlerin izini sürmek ve yuvalandıkları kampları etkisiz hale getirmek için sınırda bulunan Zaho kentinin doğusundan Kuzey Irak'a girdiği ve 20 kilometreye yakın ilerlediği öğrenildi.

Yaklaşık iki aydır teröristlerin kullandığı dağlık sınır kesimlerine askeri yığınak yapan ve batı illerindeki askeri birlikleri sınıra sevk eden güvenlik güçlerinin son yıllarda başlattığı en büyük operasyon devam ediyor. Güvenlik güçlerinin, Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalındaki Taşdelen, Ortasu, Dağdibi, Andaş ve Ortaköy ile Silopi ilçesine bağlı Aksu, Selçuk ve Silip köyü kırsalı üzerinden Kuzey Irak sınırına girdiği bildirildi.

Sınırı geçen güvenlik güçlerinin terörist kamplarının da olduğu belirtilen Kuzey Irak sınırına 30 - 40 kilometre mesafede bulunan Haftanin, Sinaht ve Pirbela kenti kırsalına kadar ilerlediği belirtiliyor. TSK'nın ayrıca terörist kamplarının istikametinde bulunan Şirnak'ın Şenoba, Balveren ve Andaç köylerine yakın yerlere de geçtiğimiz günlerde yerleştirdiği komando birlikleri yerine Kayseri'den gelen birlikleri yerleştirdiği ifade edildi.

Güneydoğu'ya iki hafta önce gönderilen Bolu Dağ Komando Tugayı Şırnak yakınlarındaki İkizce bölgesine, Kayseri'den gelen birlik Çukurca ilçesinde konuşlandırılmıştı. Bu aradar Diyarbakır'daki 2'nci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan havalanan savaş uçaklarındaki hareketlilik sürüyor. Sınırda bunlar devam ederken, Güneydoğu kırsalında başlatılan operasyonlar da sürüyor. Alınan bilgiye göre; Şırnak, Hakkari, Siirt, Tunceli ve Diyarbakır kırsalında operasyonlara ağırlık veriliyor. Güvenlik güçlerinin, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır üçgeni ile Şırnak, Hakkari ve Siirt üçgeninde üç yönlü başlattığı operasyon devam ediyor.

Tunceli'nin Pülümür ilçesi ile Yeniköy, Saltaş, Darıkent ve Hoşi gibi dağlık alanlardaki operasyonlardan kaçan teröristlere karşı, Bingöl'deki askeri birlikler Kiğı ve Karlıova ilçesi kırsalındaki Elmalı, Topraklık, Çekertepe ve Serpmekaya köylerine yakın kırsalda operasyon düzenliyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için Elazığ'daki askeri birlikler de Palu ilçesiyle Çataklı, Erimli, Arıcak ve Gökdere kırsalında yüzlerce askerin katılımıyla operasyon başlattı.

Güvenlik güçlerinin Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır kırsalındaki operasyonda teröristlerin Elazığ- Bingöl sınırında bulunan Üçocak ve Arıcak kırsalına kaçtıkları ve burada sıkıştırılmak istendiği bildiriliyor. Terör örgütünün ilk eylemini gerçekleştirdiği yer olan Siirt'in Eruh ve Pervari ilçesi kırsalında ve Gabar Dağı'nın sırtında bulunan Dönerdöver, Okçular, Yapraktepe ile Döküktaş köylerinde de operasyon başlatıldı. Buradan başlatılan operasyonun temel amacı ise yine güvenlik güçlerinin Şırnak'tan başlattığı operasyondan kaçan teröristlerin önünü kesmek. Bölgede 6 ilde devam eden operasyonlara şu ana kadar teröristlerin kış mevsimi boyunca saklandığı mağara ile üs olarak kullandıkları yerler harap edildi. Alınan bilgiye göre; sığınaklarda tonlarca gıda maddesi ele geçirildi, Güvenlik güçlerinin gıda maddelerini yerinde imha ettiği belirtildi.

haber10



Bu haber 292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,390 µs