3. Ordu'nun | " /> 3. Ordu'nun | "/>

En Sıcak Konular

Göldeki mühimmat 3. Ordu'nun

17 Eylül 2010 08:37 tsi
Göldeki mühimmat 3. Ordu'nun 
Erzincan'daki baraj gölünden çıkan ve "Emniyet koydu" denilen mühimmatları Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma sahiplendi.

Savcılığa gönderilen yazıyla Şemdinli olaylarında da kullanılan el bombalarının da bulunduğu mühimmat 3. Ordu Komutanlığı envanterine kayıtlı çıktı.

Ergenekon'un Erzincan ayağı soruşturmasını etkilemek için yeni iddialar ortaya atılmaya başlandı. Erzincan-Ergenekon davasının tutuklu sanığı Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, MİT ve askeri personelin, Yargıtay tarafından fotokopiler üzerinden karar verilerek tahliye edilmesinin ardından şimdi de gölden çıkan mühimmatla ilgili iddialar ortaya atılıyor.27 Ekim 2009'da Erzincan Çatalarmut Köyü Göyne Barajı Gölü'nden çıkan mühimmatın Emniyet tarafından oraya konulduğuna ilişkin iddiaları güçlendirmek için "Emniyet Genel Müdürlüğü" yazılı bir fişek kutusu delil olarak gösterilmeye çalışılıyor. Ancak iddiaların gerçeği yansıtmadığı Genelkurmay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) ve Jandarma Gen. Kom. ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün savcılığa gönderdiği yazılarla ortaya çıktı.

POLİSE KOMPLO KURULMAK İSTENDİ

Olay yeri incelemelerinde 14 el bombası ile birlikte 3 bomba atar, aydınlatma fişeği ve 200'den fazla M-16 ve kaleşnikof fişeği ele geçirilmişti. Savcılar, Genelkurmay'a yazı yazarak mühimmatın komutanlıkların envanterlerinde bulunup bulunmadığını sordu. KKK, savcılığa gönderdiği cevapta 3. Ordu Komutanlığı (Dönemin Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk) envanterine kayıtlı olduğunu resmi yazıyla bildirdi. KKK'dan Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na 3 Kasım 2009 günü Lojistik Başkanı Tümg. Bekir Memiş imzası ile gönderilen yazıda, LOS-H-60-62 kafile numaralı 7,62x51 MM G3 muh. NATO izli fişek hakkında kayıp, çalıntı ve eksik bildiriminin bulunmadığı belirtildi. Cevabi yazının EK-A'sında ise bu mermilerin bulundu birlikler Müht. Koor. Kısım Amiri Bkm. Yarbay B. Can Karabulut imzası ile bildirildi. Mühimmatın bulunduğu birlikler arasında 5. sırada 3. Ordu Karargahı Destek Grup Komutanlığı ismine de yer verildi.

JANDARMA: BİZİM AMA DEPODA

Savcılığa en ilginç cevap ise Jandarma Genel Komutanlığı'ndan geldi. Gölde bulunan fişeklerin kendilerine ait olduğu belirtilen cevapta, "Bizim; ama onlar aslında gölde değil, depoda" denildi. Ord.D. Başkanı Jandarma Ord. Albay Ali Ekber Şendil imzalı yazıda, 7,9 MM çapında "7,9 FS 1945 TC" ibareli fişeklerin Jandarma envanterinde kayıtlı olduğu, Aydın ilinde bulunduğu, ancak fişeklerle ilgili eksik, kayıp ya da çalıntı bildiriminin olmadığını belirtti. Öte yandan, savcılığa Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Emniyet, fişeklerin envanterlerinde bulunmadığını bildirdiler.

POLİSE KOMPLO KURULMAK İSTENDİ

Erzincan Ergenekon'u iddianamesinde; Göyne Barajı'nda ele geçirilen el bombaları ve mühimmatlarla ilgili çarpıcı iddialar yer alıyor. Gizli tanık ifadeleri, olayın Erzincan Jandarma Komutanı Ali T. tarafından polise komplo haline dönüştürülmek istendiğini ortaya çıkardı. Gizli Tanık X ifadesinde, el bombaları ve mühimmatların ele geçirilmesinden bir gün sonra Erzincan Jandarma Alay Komutanı Ali T. ve Jandarma İstihbarat personelinin kendisiyle görüşüldüğünü belirterek, "Erzincan'da bulunan mühimmatın polis tarafından konulduğu izleniminin verilmesi için ele geçirilen silah ve mühimmatların Erzincan Emniyeti tarafından bu bölgeye konulduğu" yönünde ifade vermesinin istendiğini söylemişti.

ŞEMDiNLi'DEKiLERLE AYNI KAFiLEDEN

14 adet el bombasının kriminal incelemesinde aynı kafiledeki el bombalarının Türkiye genelinde 30 ayrı olayda kullanıldığı ve Şemdinli olaylarında kullanılan el bombaları ile aynı seri ve kafile numarasını taşıdığı ortaya çıkmıştı. Gölden çıkan HGR DM41 SPLİTTER COMP-B LOS FMP-134 gövde numaralı el bombaları ile, 9 Kasım 2005'te Şemdinli'de Umut Kitapevi'ne yapılan saldırı sonrasında eylemi düzenleyen TSK personelinin araçlarında yapılan aramada aynı gövde numaralı 2 adet el bombası tespit edilmişti.

yenişafak



Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,042 µs