En Sıcak Konular

Bakan Hanım ile BDP'nin boykot savaşı

16 Eylül 2010 20:24 tsi
Güneydoğu'da bir haftalık "Okul boykotu" çağrısına Milli Eğitim Bakanı'ndan tepki geldi. Nimet Çubukçu, boykota asla izin vermeyeceğini duyurdu..

"Okul boykotu" çağrısına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tepki geldi. Bakanlık, bu girişime asla izin verilmeyeceğini duyurdu. Açıklamada, "Çocuklarını okula göndermeyen velilerle ilgili yasal işlem yapma hakkı doğmaktadır" denildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ülke olarak Ramazan Bayramı sevincinin yaşandığı günlerde ve sonrasında Hakkari'nin merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile Şırnak'ın Cizre ilçesi ve Van'da YİBO, öğrenci pansiyonları ve ilköğretim ile ortaöğretim okullarına yönelik bombalı ve molotoflu saldırıların meydana geldiği belirtildi.

Savaşlarda bile hastanelere ve okullara saldırı düzenlenmezken, terör örgütünün gerçekleştirdiği söz konusu eylemlerin hiçbir vicdana sığmadığının altı çizilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bugün de bir siyasi parti genel başkanı yaptığı açıklamada, 'Anadilde eğitim isteyenler olarak okulların açıldığı ilk 5 gün çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz' demiştir.

Çocuklarımızın geleceğini siyasi ikballeri uğruna kullanmaktan çekinmeyenleri ve bu talihsiz açıklamayı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olarak şiddetle kınıyoruz.

Bilinmelidir ki; eğitim anayasal bir haktır ve Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre de velayet hakkının kötüye kullanılması bir çocuk istismarıdır. Çocuklarını okula göndermeyenler kendi ebeveynleri bile olsa bu girişime asla müsaade edilmeyecektir. Çocuklarını okula göndermeyen velilerle ilgili yasal işlem yapma hakkı doğmaktadır."

Bakanlık olarak çocuklarının eğitim hakkını elinden alan her türlü girişime karşı kararlılıkla mücadele edileceği vurgulanan açıklamada, veliler de sağduyuya çağrıldı.

internet haber



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,986 µs