En Sıcak Konular

Tamam ama 'melekler' kızabilir!

16 Eylül 2010 19:50 tsi
Tamam ama 'melekler' kızabilir! Ayasofya'da dini ayin yapmak isteyen Yunan kökenli Amerikalılardan oluşan yaklaşık 250 kişilik grup yola çıkıyor.. Grup adına yapılan açıklamada 'Mekke ve ağlama duvarında dua ediliyorsa Ayasofya'da da edilmeli' denildi.

Yunan internet siteleri, söz konusu grubun, Dedeağaç'tan (Aleksandrupolis) İstanbul'a hareket edeceğini duyurdu.

Haberlerde, grup lideri ve Uluslararası Ayasofya Koalisyonu Başkanı Chris Spirou'nun, "Biz Hristiyan Ortodokslar olarak, Musevilerin ağlama duvarında, Müslümanların Mekke'de yaptıkları gibi dua etmek istiyoruz. Eğer çözüm bulunmaz ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde çözüm bulunur. Biz savaş istemiyoruz, sakin bir şekilde dua etmeye gidiyoruz. Eğer Ayasofya'ya girişimize izin verilmezse, duamızı dışarıda edeceğiz. Hemen sonrasında da dönüş için harekete geçeceğiz" diye konuştuğu belirtildi.

Spirou'nun, daha önceki aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Ayasofya'da ayin yapılması" talebiyle bir mektup gönderdiği belirtilirken, Spirou'nun mektupta, "İstanbul'un fethinden 557 yıl sonra, Ayasofya'da dini ayin yapılacağını ve 17 Eylül Cuma günü tüm dünyadan inananların, Ortodoks dünyasının sembolü olan Ayasofya'da bulunacaklarını" belirttiği kaydedildi.

"Organizasyon'un merkezinin ABD olduğunu" da vurgulayan Spirou'nun, "Hiçbir hükümetin dini alanların kullanılması hakkı konusunda saptama yapamacağını ve din adamları ile bunların giyinme tarzı hakkında tayinde bulunamayacağını" belirttiğine işaret edildi.

Bu arada, Uluslararası Ayasofya Kilise Camiası Organizasyonu'nun, 2005'de ABD'de kurulduğu ve Ayasofya'nın kilise olarak hizmet vermesi hedefiyle tanındığı, Organizasyon Başkanı Spirou'nun ise Yunanistan'ın Kardiça kentine bağlı Portia köyünden olup, 1956'da ABD'ye yerleştiği belirtildi.

haber7



Bu haber 961 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,935 µs