En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Ben de bir kulum'

16 Eylül 2010 18:36 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 seçimlerinden sonra yeni bir Anayasa çalışmasına başlanacağını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 seçimlerinden sonra yeni bir Anayasa çalışmasına başlanacağını belirterek, "Biz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Diyoruz ki, diğerleri de çalışmalarını yapsınlar ve 2011 seçimlerinden sonra biz iktidar partisi olursak Meclis Başkanlığı'na kim gelirse böyle bir uzlaşma komisyonu verelim. Biz yapacağız demeyeceğiz. Şimdiden veriyorum müjdesini. Orada da o adımı atalım. Hodri meydan. Yeter ki bu ülkede bütün STK'ların katılımını sağlayalım. Aydınlarımızın katılımını sağlayalım ve böylece anayasamızı oluşturalım. 2011 Allah ömür verirse inşallah 10 ay sonra bu seçimler olacak. Bu adımları atalım" dedi.

Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı ve “5. Başarılı Kobi Yarışması Ödül Töreni"ne katıldı. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları söyledi: : Şu anayasa paketinin halk oylaması ile birlikte yüzde 77,5 katılım yüzde 58 evetin geçmesinden sonra şu anda diyoruz ki, sorumluluğu olan kurum, kuruluş hepimiz bir çalışmanın içerisine giriyoruz. 2011'in hemen sonrasında yeni bir Anayasa mı istiyoruz, istiyoruz. Yeni bir Anayasa istiyorsak ne düşünüyorsak neyi o anayasada görmek istiyorsak buyurun çalışmayı yapalım. Bazı şeyler bizim ülkemizde gözden kaçıyor. ve bunlar unutuluyor. İster istemez tekrarlamakta fayda görüyorum. Bundan önce yine aynı durumları yaşadık ve sayın toptanın meclis başkanı olduğu dönemde biz dedik ki anayasa uzlaşma komisyano kuralım. Bizim çalışmamız olmasın. Siz organize edin. Diyorlar ya uzlaşmaz. Buyurun uzlaşma komisyonu için bu kadar fedakarlık ederek böyle bir teklif getirdik. Ana muhalefet partisi böyle bir komisyona üye vermeyiz dedi. Bunların derdi üzüm yemek değil. Bağcıyı dövmek. Biz herşeye varız. Zaten hazırlıklarımız vardı. Bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Diyoruz ki, diğerleri de çalışmalarını yapsınlar ve 2011 seçimlerinden sonra biz iktidar partisi olursak Meclis Başkanlığı'na kim gelirse böyle bir uzlaşma komisyonu verilim. Biz yapacağız demeyeceğiz. Şimdiden veriyorum müjdesini. Orada da o adımı atalım. Hodri meydan. Yeter ki bu ülkede bütün STK'ların katılımını sağlayalım. Aydınlarımızın katılımını sağlayalım ve böylece anayasamızı oluşturalım. 2011 allah ömür verirse inşallah 10 ay sonra bu seçimler olacak. Bu adımları atalım.

12 Eylül referandumu sonrası yüksek yargı mensubu bazı kişilerin "Karanlık günler başlıyor." değerlendirmesi yaptığını aktaran Başbakan Erdoğan, "Bu ne kadar karanlık bir zihniyet olduğunu gösteriyor aslında. Sormak lazım 'kararan ne var göster bakalım, bunu göster ispat et'. Aslında bu ülke karanlıktan aydınlığa çıkıyor. Yüzde 75,5 gibi katılımın olduğu halk oylaması bu bunun içinden yüzde 58 gibi net bir sonuç ortaya çıktı. Bu tarihi bir Türkiye'nin ekonomisinden, dış politikasına kadar, temel hak ve özgürlüklerinden ülkemizin itibarına kadar Türkiye'nin önünde yepyeni bir ufuk açacaktır." şeklinde konuştu. Referandum sonuçlarının belli olmasın hemen ardından partisinin MYK'sını topladığını aktaran Başbakan Erdoğan, burada parti yetkililerine, " 'Yüzde 58'in analizini istemiyorum , yüzde 42'nin analizini istiyorum' dedim. Yüzde 42 acaba bize niye 'hayır' dedi? Şu anda onun bilimsel çalışmalarını yaptırıyorum. Siyaset ve sosyal bilimci arkadaşlarım onun çalışmasını yapıyor. Çünkü bize o lazım. Onun da bizim olumlu istikamette geliştirmemiz lazım. Biz milletin mesajına sağır kesilemeyiz. Çünkü aynı mesajı almak istemiyorum. Çünkü 'hayır'ın da 'evet'e dönmesi lazım. Bir siyasetçinin de hedefi bu olmalı." diye konuştu.

"EKSİKLERİM OLABİLİR BEN DE BİR KULUM"

Bireysel olarak kendi eksiklerinin olabileceğini ve bunun da normal olduğunu aktaran Erdoğan, kimseye hakaret etmediğini belirterek, "Etmişsem de özür dilerim. Bunu zaten söyledim söylüyorum." diye konuştu. Başbakan Erdoğan, "Rakibimin de nereden giyiniyor, ne yapıyor onlarla da uğraşmam. Ayakkabısıyla, bindiği arabayla uğraşmam. Politikamda böle bir şey hiçbir zaman yer almaz. Meclis görüşmelerinde çektiğimiz çileleri biz biliriz. Neler yaşadığımız biz biliriz. Ama hep içimize atarız. Başka çaremiz yok. Çünkü yanlış yapanlar. Millet karşısında zaten gereğini alıyor. Anayasa Mahkemesi sürecinde yanlışını sürdürenler halk oylamasında yanlışta ısrar edenler milletimizin kararı sonrasına aynı yanlışa devam ederlerse kimseye değil, sadece kendine yazık etmiş olur. Milletimiz hamasete, yanlışa statükoya taviz vermeyecektir." Başbakan Erdoğan, referandumda 'evet' diyeceğini açıklayan sanatçılara yapılan baskılara da değindi. Başbakan Erdoğan, "Kimseye dayatma yapmaya kimsenin hakkı yok." ifadesini kullandı.

milliyet



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,630 µs