En Sıcak Konular

'Erdoğan yüzde 50'den fazla oy alır ve...'

16 Eylül 2010 16:30 tsi
'Erdoğan yüzde 50'den fazla oy alır ve...' Bakan Ergün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olması durumunda ilk turda seçileceğini iddia etti.

KanalA'daki "Görüş Farkı" programına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığını ilk telaffuz eden isim oldu. Başbakan Erdoğan'ın en güçlü Cumhurbaşkanı adayı ve rakipsiz olduğunu söyleyen Ergün, "Aday olursa ilk turda yüzde 50'den fazla oy alarak seçilir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı en güçlü Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan eden Bakan Ergün, gerekçelerini, "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir doğal lider olarak ve toplumun derinliklerine nüfuz etme kabiliyeti olan ve toplumun derinliklerinde de bu hissiyata karşılık bulan bir lider olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en şanslı aday RecepTayyip Erdoğanolur, aday olursa eğer. Birinci turda da yüzde 50'den fazla oy alarak seçilir, halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak. Yoksa ikinci turda zaten seçilir" sözleriyle açıkladı.

Başbakan Erdoğan'dan bugün itibariyle daha iyi bir aday olmadığının da altını çizen Nihat Ergün, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün itibarıyla daha halka benzeyen, halka yakın, onun derinliklerine nüfuz eden, oradan çok ciddi geri dönüşümler alan, halkın 'hah, bu bize benziyor, bizden birisi' dediği bu kadar yakın bir lider profili yok. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunda en şanslı aday o olur."

Sanayi Bakanı Ergün, referandumda oy kullanamayanCHPGenel BaşkanıKemal Kılıçdaroğluiçin de "karizmayı çizdirdi" yorumunu yaptı. 

CİHAN



Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,828 µs