Görevden almayacağız | " /> Görevden almayacağız | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti: Görevden almayacağız

16 Eylül 2010 13:11 tsi
AK Parti: Görevden almayacağız 

AK Parti, 'hayır' oylarının yüksek çıktığı ilçelerdeki başkanlarının görevden alınacağı iddialarını yalanladı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 12 Eylül referandumunda 'hayır' oylarının yüksek çıktığı ilçelerdeki il başkanlarının görevden alınacağı iddialarını yalanladı. Bursa olarak referandumda başarılı bir sınav verdiklerinin altını çizen Yalçın, "Bundan sonraki hedefimiz 2011 genel seçimleridir. Kırıp dökmek değil, kucaklamak, sarmalamaktan yanayız. Kimse bizden aksini beklemesin." dedi.

Yalçın, Botanik Park'ta Otantik Otel'da basın toplantısı düzenledi. Referandum sonuçlarını değerlendiren Yalçın, sandıktan çıkan 'evet' oylarının ülkemizin demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine, adalet ve ekonomik büyümeye duyduğu özlemin bir neticesi olduğunu vurguladı. Bu sonucun, ekonomik büyüme ve işsizlik rakamlarına olumlu yansıdığının altını çizen Yalçın, "Bu değişiklik Türkiye'nin 1923'te kurulan Cumhuriyet rejiminin demokrasi ile taçlandırılması amacının bir parçasıdır." diye konuştu.

"BURSA HER ZAMAN DEMOKRASİDEN YANA TAVIR ALMIŞTIR"

Bursa'nın her zaman Türk siyasi tarihinde demokrasiden yana tavır aldığına dikkat çeken Yalçın, AK Parti'nin Bursa'daki oylarının düştüğü eleştirilerine yanıt verdi. Yalçın, şöyle konuştu: "1961 Anayasası'na yüzde 53'le hayır deme yürekliliğini gösteren bu kent, 12 Eylül ürünü olan anayasanın değişimi ve sivil bir anayasa özlemini yüzde 56.36 evet oranıyla ortaya koyarak bir kere daha demokrasiden yana taraf olmuştur. 5 bin 43 sandıkta 1 milyon 843 bin 820 kayıtlı seçmenin 1 milyon 517 bin 902'nin sandık başına gittiği 12 Eylül günü 1 milyon 490 bin 239 geçerli oyun 839 bin 892'si evet, 650 bin 347'si 'hayır' çıkmıştır. Referandumu genel seçimlerle ve AK Parti'nin bir önceki oylarıyla kıyaslamamak gerekir. Zira partimiz her genel ve yerel seçimde Bursa'da her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde bir sonuca ulaşırken, referandumda böyle bir karşılaştırma yoktur. Çünkü, 2007 referandumunda Türkiye ortalaması yüzde 68.9 iken, Bursa yüzde 67.2 ile yüzde 1.7 altında çıkmıştır."

"İLÇE BAŞKANLARINI GÖREVDEN ALMA TASARRUFUMUZ YOK"

Yalçın, referandumda 'hayır' oylarının yüksek çıktığı Nilüfer, Mudanya, Karacabey Mustafakemalpaşa ilçelerinde parti yönetiminin görevden alınıp alınmayacağı konusuna da açıklık getirdi. Böyle bir tasarruflarının kesinlikle olmayacağını dile getiren Yalçın, bu ilçelerde de oylarının arttığının altını çizdi.

Başarısızlığın referandumla ölçülmesinin güç olduğunu belirten Yalçın, "Hiçbir ilçe başkanımızı görevden almayacağız. Kendi aramızda tabiki değerlendirmeler yapacağız. Bundan sonraki hedefimiz 2011 genel seçimleridir. Ve biz bu seçimlere odaklanırken amacımız bugün oranların düşük olduğu teşkilatlarımızı daha kapsamlı daha güçlü bir seviyeye çekmek olacaktır. Bunu yaparken kırıp dökmek değil, kucaklamak,sarmalamaktan yanayız. Kimse bizden aksini beklemesin. Biz kavganın, ayrılıkçı anlayışların yanında değiliz. Bizler Bursa'nın ve Türkiye'nin meselelerine odaklanmış ve tüm mesaisini bu değerlere adamış inançlı kadrolarız." şeklinde konuştu.

Yalçın, bir soru üzerine referandum döneminde Bursa'da yaptıkları harcamanın 298 bin lira olduğunu, bunun 192 bininin genel merkezden geldiğini, 106 bininin ise üye bağışlarından oluştuğunu sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,939 µs