En Sıcak Konular

İktidar Kılıçdaroğlu'nu donatıp yollamış

16 Eylül 2010 11:23 tsi
İktidar Kılıçdaroğlu'nu donatıp yollamış

Referandum sürecinde tırmanan gergin üslup, hafızalardaki yerini korurken, 'iktidardan muhalefete' sürpriz etkisi yaratan bir dayanışma örneği yaşandı.

Egemen Bağış, Brüksel'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Türkiye-AB ilişkileri konusunda kapsamlı bir bilgi notu gönderdi. CHP'ye ulaştırılan bilgi notu;  Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen eşik ve müktesebat kapsamındaki 'fasıl'ların son durumuna dair teknik bilgileri içeriyor.

Referandum sürecinde tırmanan gergin üslup, hafızalardaki yerini korurken, 'iktidardan muhalefete' sürpriz etkisi yaratan bir dayanışma örneği yaşandı. Başmüzakereci Egemen Bağış, dün, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Türkiye-AB ilişkileri konusunda kapsamlı bir bilgi notu gönderdi. Seyahatten bir gün önce Bağış tarafından CHP Genel Merkezi'ne ulaştırılan bilgi notu;  Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen eşik ve müktesebat kapsamındaki 'fasıl'ların son durumuna dair teknik bilgileri içeriyor. Özel kuryeyle gönderilen notta, Kılıçdaroğlu'na hitaben yazılmış, 'destek' mesajı içeren bir de kapak yazısı yer aldı. 
 
BAŞBAKAN DA ONAY VERDİ

Bilgi notunu göndermeden önce, Haluk Koç ile görüştüğünü aktaran Bağış,  olumlu yaklaşım üzerine notu hazırlattığını belirtti. Bağış, nottan, Başbakan'ın da bilgisi olduğunu belirtirken; hükümetin bu konudaki desteğini, şu örnekle açtı: 'Bazı konuları,  Avrupa'daki sosyal demokrat muadilimize, muhatabımıza, bizim anlatmamızla, bir sosyal demokrat partinin anlatmasının, etki gücü farklı olabilir. Bunun farkındayız ve bu farkı önemsiyoruz.'
 
DESTEK BEKLİYORUZ

CHP'nin, AB sürecine dair, pozitif yaklaşımından memnun olduklarını vurgulayan Bağış, şöyle dedi: 'CHP'nin, AB yolculuğumuza desteklerinde samimi olup olmadıklarını gerçekten anlayabilmemiz için önemli bir aşamamız var. Meclis açıldıktan hemen sonra, Genel Kurul'da görüşülmesi gereken 'devlet yardımları' yasa tasarısı. Bu yasa, şu anda  en öncelikli konu. Ve bir muhalefet partisinin itiraz edebileceği siyasi bir mülahazası yok. Tasarıya, destekleri bekliyoruz.'

KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI YOĞUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç gün sürecek Brüksel programında, 16 ayrı temas yer alıyor. Gezinin ilk gününde, CHP AB temsilciliğinde gazetecilerle sohbet edip, büyükelçilikte brifing alan Kılıçdaroğlu, TOBB ile TÜSİAD'ın AB Temsilcilikleri'nde, işadamlarıyla ayrı ayrı bir araya geldi. Sosyalist ve Demokratlar Grup Başkanı Martin Schulz ile ikili görüşme yapan Kılıçdaroğlu, Büyükelçilik Konutu'nda Belçika Parlamentosu Başkanı ve Belçika Sosyalist Partisi Başkan Yardımcısı Andre Flahaut ile bir araya geldikten sonra akşam da Büyükelçi Murat Ersavcı'nın onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

CHP lideri, bugün de Avrupa Parlamentosu Türkiye'nin Dostları Grubu'yla kahvaltıda bir araya gelecek. Ardından, Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ile görüşecek olan Kılıçdaroğlu, European Policy Center'ın düzenlediği Yuvarlak Masa Toplantısı'nda, 'CHP: Türkiye'nin AB Hedefi İçin Sosyal ve Demokrat Vizyon' başlıklı bir konuşma yapacak. Avrupa Sosyalist Partisi Başkanı Poul Nyrup Rasmussen ile de görüşecek olan CHP lideri, öğle yemeğinde Avrupa Parlamentosu / Sosyalistler ve Demokratlar Grubu ile bir araya geliyor. Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC ile de görüşecek olan CHP Genel Başkanı, akşam saatlerinde Belçika Başbakan Yardımcısı Laurette Onkelinx tarafından kabul edilecek. Ardından da Belçika Sosyalist Partisi ev sahipliğinde, Belçika Türk toplumu temsilcileriyle toplantı yapacak.

Cuma günü gezisini basın mensuplarıyla değerlendirdikten sonra Türkiye'ye dönecek olan Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Genel Sekreter Yardımcısı Gülsün Bilgehan ile CHP AB Temsilcisi Kader Sevinç eşlik ediyor.

akşam



Bu haber 910 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,592 µs