En Sıcak Konular

'Islığı değil, alkışı hak ediyorlar'

16 Eylül 2010 10:54 tsi
12 Dev Adam'ın sahadaki beyinlerinden biri Kerem Tunçeri. Sırbistan'la oynanan yarı finalde attığı son saniye basketi yıllarca hatırlanacak cinsten.

Gümüş madalyanın sevincini yaşayan yıldız oyuncu, madalya töreninde Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a yapılan protestoları saygısızlık olarak nitelendiriyor ve ekliyor: "Devlet erkânımız bize çok destek oldu. Islığı değil, alkışı hak ediyorlar."

Dünya Basketbol Şam-piyonası'nda 12 Dev Adam'ın ikinci sırayı alarak gümüş madalya kazanmasının yankıları devam ediyor. Şampiyonada gösterdiği performansla finale kalmamızda büyük pay sahibi olan Kerem Tunçeri'yle şampiyonayı, Hidayet Türkoğlu'nu ve final maçında devlet erkânına yapılan çirkin protestoyu konuştuk.

Final karşılaşması için hâlâ üzüntülü olduklarını belirten tecrübeli guard, "Buruk duygular yaşıyoruz. Final oynamak çok çok güzel, altın madalyayı kaçırmak ise o kadar kötü. Amerika'yı yenmek mümkündü. Dream team (Rüya takım) olarak nitelendirmiyorum o takımı. Maçın sonlarına 4-5 sayı geride girseydik o atmosferde kazanabilirdik. Sırbistan maçını biraz daha rahat kazanabilsek final farklı olabilirdi. Ben sabah 07.00'de uyudum; 4 saat sonra uyandım. Kahvaltı yaptık, derken maç saati geldi. Bir gün daha ara olsaydı kesinlikle sonuç çok farklı olurdu. Yine de ülkemize büyük bir gurur yaşattığımızı düşünüyorum. Mesela önceki gün bir taksiye bindim. Taksici; 'Ağabey hepinizden Allah razı olsun.' deyince tüylerim diken diken oldu." dedi.

Madalya töreni sırasında devlet büyüklerine yönelik protestoyu da eleştiren Kerem Tunçeri, tören esnasında gösterilen tepkiye anlam veremediklerinin altını çizdi. Milli basketbolcu, "Başbakan'ımız, bize müthiş destek verdi. Böyle bir protesto yaşanmasına takım halinde gerçekten çok üzüldük. Bu üzüntümüzü de Başbakan'ımıza ilettik. Sporla siyaseti karıştırmamak gerek. Evimizde düzenlenen bir şampiyonada böyle olmaması gerekirdi. Sonuçta bu tüm dünyanın izlediği çok büyük bir organizasyonun finaliydi. Yaşananlar, finaldeki yenilgi kadar üzücüydü. O kadar yabancı basının önünde bunun yapılması çok ama çok yanlış. Devlet büyüklerimiz bize çok destek oldular, ıslığı değil alkışı hak ediyorlar." şeklinde konuştu.

Hidayet'in bizi bırakma lüksü yok

Son Dünya Şampiyonası'nı oynadığını söyleyen ve Milli Takım'a veda sinyalleri veren Hidayet Türkoğlu için de, "O iş o kadar kolay değil. Hidayet'e bıraktırmayacağız. Seneye de bizimle olacak. Bu takım Londra Olimpiyatları'na gidecek. Bu seneki büyük özverinin ve istekle çalışmamızın karşılığını aldık. Ama 2010 için. Daha 2011 ve 2012 var." değerlendirmesinde bulundu. Yıldız basketbolcu, Sırbistan maçında attığı son basket ve internette dolaşan ayağının çizgiye bastığı videolar hakkında, "Hayatımın en önemli anıydı. Ama ben attım ve finale kaldık diye bir şey yok. Biz finale takımın inancıyla, hırsıyla geldik. Pozisyon tam bir karambol, çok belli olmuyor. Çok ayak var orada. Hakem de görse çalardı. Sonuçta sahaya bize yardım etmek için çıkmıyorlar." ifadesini kullandı.
 
zaman




Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,813 µs