En Sıcak Konular

Sandıktan 'evet' çıktı, emlak piyasası hareketlendi

16 Eylül 2010 10:38 tsi
Anayasa değişiklik paketi için yapılan referandumda sandıktan 'evet' çıkması ekonominin her alanında olduğu gibi emlak piyasasını da hareketlendirdi.

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Gür, "Referandum öncesi sektörümüzde biraz tedirginlik vardı. Özgürlük noktasında birtakım endişeler vardı. Ancak sandıktan demokrasi çıkınca piyasanın hareketlenmesini bekliyoruz." dedi.
 
Konut satışlarında 2010 yılının ikinci çeyreğinde görülen düşüşün referandum sonrasında toparlanacağını söyleyen Gür, referandumun oluşturduğu dikkat dağınıklığının bitmesi ve sandıktan özgürlüğün çıkmasıyla gündemin değiştiğini ve konut alıcısının konsantrasyonunu tekrar satışa yönlendiğini kaydetti. Konut finansmanı faiz oranlarının tarihinde ilk defa 0,80'li rakamlara kadar inmesiyle sektörün hareketleneceğini anlatan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Gür, "Referandum sonrası ve okulların açılmasıyla birlikte, konut yatırımcısı yeniden projeleri dolaşmaya ve kendisine uygun olan projeden ev almaya başladı. Fiyatlarda bir değişim beklemiyoruz. Zaten fiyatlar yerine oturdu. Ancak yatırımcılar yeniden gayri menkule yönlenecek. Şimdiden bizlere telefonla faksla ulaşan yatırımcılarımız konut ve arsa alımına yöneldi. Referandum öncesi sektörde tedirginlik vardı. Hatta bizim yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız bile özgürlükler noktasındaki endişeler nedeniyle sektörde satışların durma noktasına geldiğini söylemişti. Ancak şimdi sektör toparlanma süreci yaşıyor. Yatırımcılar yeniden gayri menkule yöneliyor." dedi.

Referandum öncesi yatırımcıların 'acaba ne olur?' endişesi yaşadığına dikkat çeken Ahmet Gür, referandumun bitmesiyle insanların da rahatladığını vurguladı. Konut fiyatlarında artış beklemediklerinin altını çizen Gür, kredi faiz oranlarının düşmesinin de piyasayı hareketlendireceğini söyledi. 25 Eylül'de Antalya'da düzenlenecek seminerde Türkiye genelindeki emlakçıların sektördeki gelişmeler üzerine beyin fırtınası yapacağını belirten Gür, "Federasyon olarak Antalya'da bir toplantı düzenliyoruz. Tüm bu gelişmeleri orada değerlendireceğiz. Emlakçılar olarak konutta fiyat artışından yana değiliz" diye konuştu.

cihan



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,945 µs