En Sıcak Konular

Türk ve Tuğluk, devletin zirvesi ile görüşecek

16 Eylül 2010 10:13 tsi
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşgenel Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümet ve muhalefetle görüşmeye hazırlanıyor.

Demokratik platform olarak kurulan DTK'nin Eşgenel Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, terör örgütünün eylemsizlik kararının kalıcı olması ve silahların tamamen devreden çıkarılması için başlattıkları görüşmeleri sürdürüyor. Temmuz ayında Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, geçtiğimiz hafta ise Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve IKDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile görüşen Türk ve Tuğluk'un, bu hafta içerisinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi bekleniyor.

DTK Eşbaşkanları, terör örgütü PKK'nın tek taraflı 'eylemsizlik' kararının sona ereceği 20 Eylül'den önce hükümet ve muhalefet ile Cumhurbaşkanlığı'ndan talep ettiği randevuya olumlu cevap geldi. Gül'ün heyetle görüşmek için bugün çıkacağı ABD gezisini bir gün erteleyeceği iddia edildi. DTK temsilcilerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de Brüksel dönüşü görüşmesi bekleniyor. Tuğluk'un 20 Eylül'e kadar avukat sıfatıyla terörist başı Abdullah Öcalan'la da görüşmesi planlanıyor.

TÜRK: ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNMA YÜZÜMÜZ KALMADI, GÜVEN VERİCİ ADIMLAR ATILMALI

Terör örgütü PKK'nın tek taraflı eylemsizlik kararını Diyarbakır'da değerlendiren Ahmet Türk, PKK'nın STK ve bazı siyasi partilerin çağrısı üzerine 'eylemsizlik' kararı aldığını hatırlattı. Bıçak sırtında giden sürecin yaşandığını belirten Türk, eylemsizlik kararının sona ereceği güne kadar barışın önünü açacak bazı çabaların ortaya çıkması gerektiğini söyledi. Türk, "Güven verici bir şeyler ortaya çıkarsa etkili olur. STK ve bölgedeki siyasi partiler her kesim 20 Eylül'de bitecek olan ateşkes sürecinin uzaması konusunda hükümet ve PKK'dan beklenti içinde. Umut ediyoruz bu çabalar barış sürecinin başlamasına katkı sunar. 20 Eylül'den sonra bir daha ateşkes çağrısı yapacak yüzümüz olmayacaktır. Kaç kez dile getirdik. Barış için kanalın açıldığını gördük. Tek taraflı olmaz devletin de acıların dinmesi ve demokratik Türkiye için devreye girmesi gerekiyor." diye konuştu.

cihan



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,214 µs