En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Menderes çıkışı

16 Eylül 2010 09:07 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan Menderes çıkışı 
Anayasa paketi kampanyası sırasında Avrupa Birliği'ne ağır ithamlarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel'e ilk ziyaretinde "27 Mayıs" darbesini eleştirdi.

Askerî cunta tarafından 17 Eylül 1961'de idam edilen Başbakan Adnan Menderes'in ölüm yıldönümüne 1 gün kala "Koşullar uygun olursa kabrini ben de ziyaret ederim." diyen Kılıçdaroğlu, Yassıada yargılamaları için de 'elbette siyasiydi' ifadesini kullandı. 'Hayır' cephesinin anayasa referandumundan ağır bir mağlubiyet almasından 3 gün sonra Brüksel'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nun kampanya sırasındaki sert üslubunun tersine uzlaşmacı mesajlar vermesi dikkat çekti. Yeni anayasa için Başbakan Erdoğanile görüşmeye hazır olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ancak biz bir partinin mutfağında anayasa taslağı hazırlanmasını istemiyoruz." diye konuştu.

Kampanya sırasında Avrupa Parlamentosu raportörü Ria Oomen Ruijten'i hükümetten aldığı hediyeler karşılığında paketi desteklemekle itham eden Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine "Eleştiri özgürlüğümü kullandım." açıklaması yaptı.CHP lideri Oomen-Ruijten ile görüşmek istediğini ancak raportörün programı dolayısıyla görüşemeyeceklerini kaydetti. Erdoğan'ın Menderes'in kabrini ziyaret etme kararına saygı duyduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, 17 Eylül'de kendisinin dönüş yolunda olacağı için bu ziyarete katılmasının mümkün olmadığını kaydetti. CHP lideri, "Koşullar uygun olursa (Menderes'in kabrini ziyaret etmeyi) neden düşünmeyelim arkadaşlar? Menderes bu ülkeye hizmet etmiş bir insan. Saygıdeğer bir kişi. Bir siyasal mahkemede yargılandı ve idam edildi." şeklinde konuştu. Kılıdaroğlu, Erdoğan'a Menderes'in vasiyetini okumasını tavsiye etti. Kendilerinin bu nedenle 'yargı siyasallaşmasın' dediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün miting meydanlarında siyasallaşan yargının topluma ağır bedeller ödettiğini söyledik. Menderes bunun bir örneğidir. Deniz Gezmiş ve arkadaşları da bunun bir örneğidir. 16 yaşındaki çocuğun yaşını büyütüp idam eden siyasal mahkeme bunun bir örneğidir." ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu "Siz Yassıada yargılamalarının siyasi olduğunu mu söylüyorsunuz?" sorusuna da 'elbette' cevabı verdi.

Erdoğan'ın teşekkürü, sayın Gülen'in 'evet' dileğinin gereği

Başbakan'ın, Fethullah Gülen'i kastederek, "Okyanus ötesine teşekkür etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da CHP lideri, "Sonuçta anayasa referadumunda evet oyu kullanılması için bir dileği olmuştu Sayın Gülen'in. Sanıyorum Başbakan da o dileğin gereği olarak teşekkürünü gönderdi." cevabını verdi. Kılıçdaroğlu, anayasa paketine ilişkin eleştirilerini ise sürdürdü.

zaman



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,761 µs