En Sıcak Konular

Doğan Grubu'nun 4 günü kaldı

16 Eylül 2010 08:34 tsi
Doğan Grubu'nun 4 günü kaldı
Doğan Grubu'na açılan davalarda 1 milyar 48 milyon liralık aleyhte sonuçlanan tutarın son ödeme süresi 20 Eylül.

Doğan Grubu'na açılan davalarda 1 milyar 48 milyon liralık aleyhte sonuçlanan tutarın son ödeme süresi 20 Eylül'de dolarken, grubun yürütmeyi durdurma talebine ise halen cevap verilmedi

Yeni Şafak'tan Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre, Doğan Grubu'nun Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri elemanlarınca 2005, 2006, 2007 ve 2008 dönemlerine ait vergi inceleme raporları aleyhine açılan davalarda 1 milyar 48 milyon liralık Grup aleyhine sonuçlanan tutarların son ödeme süresi 20 Eylül 2010'da doluyor. Grubun aleyhine sonuçlanan davalardaki ödemeleri yapmamak için başvurduğu yürütmeyi durdurma talebine ise halen cevap verilmediği öğrenildi.
 
HACİZE KADAR YOLU VAR

Maliye Bakanlığı'nın inceleme raporları nedeniyle ihtiyati haciz koyduğu Doğan Grubu'ndaki alacaklarının tahsilatında nasıl bir yöntem izleyeceği merakla bekleniyor. Vergi uzmanları bu tip tahsilatların "vadesi geçmiş borç" niteliği taşıdığına işaret ederek, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulündeki Kanun'un 55 ve 56'ncı maddelerinin uygulanabileceğine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, uygulamada ihtiyati haciz konusunun kamu alacakları teminatsız alacaklar gibi takip edildiğini belirterek, "Yani, ödeme vadesi geldiği halde, ödenmezse, ödeme emri çıkarılıyor. Ödeme emrine rağmen de ödenmezse, 7 günlük dava açma süresinin dolmasıyla, ihtiyati haciz kesin hacze çevriliyor" değerlendirmesinde bulundu.

GRUBA ÖDEME EMRİ GELECEK

21 Eylül 2010'da gruba, aleyhine sonuçlanan 1 miyar 48 milyon lira tutarın 7 gün içinde ödenmesi emrini gönderecek. Grup, bu ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edebilecek. İtirazı kabul edilirse, grup aleyhine açılmış davalar bir üst mahkemede görüşülmeye başlayacak. Bu süreyle ilgili olarak da Maliye Bakanlığı mal varlığı bildiriminde bulunabilecek.

DENETÇİ UYARMIŞTI

Grubun mali tabloları ayrıca bağımsız denetim firması tarafından da inceleniyor. Bu kapsamda Başdenetçi Gaye Şentürk, gruba gönderdiği bir raporda davalarla ilgili olarak bütçede bir kaynak ayrılmadığı riskine işaret etmişti. Bu ayrıntı, Yeni Şafak'ta 6 Eylül'de "Doğan Grubu'nu SPK değil bağımsız denetçisi uyardı" başlığı ile yer almıştı.
 
yenişafak



Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,306 µs