En Sıcak Konular

KKTC'nin Almanya'daki fahri temsilciliklerinin saldırı

15 Eylül 2010 22:46 tsi
KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Almanya'da KKTC'nin Werl ve Düsseldorf fahri temsilciliklerinin saldırıya uğramasının ilk kez yaşanan olaylar olduğunu belirterek, saldırganların yakalanması için Almanya polisi ile gizli servisin soruşturmalarını

Özgürgün, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Brüksel'den dönüşünde Ercan Havaalanı'nda basına yaptığı açıklamada, Almanya'nın Werl ve Düsseldorf kentleri arasında büyük mesafe bulunduğunu belirterek, bu aşamada saldırıların organize bir şey olup olmadığı ve detaylar hakkında bir şey diyemeyeceklerini, soruşturmanın tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

Hüseyin Özgürgün, şu anda Almanya'daki fahri temsilcilik sayısının 5 olduğunu, iş dünyasında ve diğer alanlarda öne çıkmış ve KKTC'ye faydalı çalışmalar yapan kişilerin fahri temsilcilikleri yürüttüğünü belirtti.

Özgürgün, Werl'de Dr. Kandemir Özdemir;in kliniğine giren maskeli, motosikletli 2 kişinin, Özdemir;in yardımcısına, ''KKTC bayraklarını indirin, indirmezseniz biz indireceğiz'' dediğini ve söz konusu kişiyi başından darp ettiğini, binaya da hasar vererek kaçtıklarını anlattı.

Dün akşam da Düsseldorf Fahri Temsilci Çetin Ay'ın ofisi üzerindeki KKTC bayrağının yırtıldığını belirten Özgürgün, her iki olayla ilgili Almanya polisinin ve gizli servisinin soruşturma başlattığını, saldırganların kısa sürede yakalanmasının beklendiğini kaydetti.

Soruları da yanıtlayan Dışişleri Bakanı Özgürgün, Werl'deki saldırganların Almanca konuşan, ancak aksanlarından yabancı oldukları anlaşılan kişiler oldukları bilgisi edindiklerini söyledi.

Hüseyin Özgürgün, ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, Alman polisinin soruşturmasıyla saldırganların yakalanması umudunu dile getirdi.
 
zaman



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,717 µs