En Sıcak Konular

Eroğlu: Barosso'dan başladığı işi bitirmesini istedik

15 Eylül 2010 22:13 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu üç günlük Brüksel ziyaretinden döndü. Havalimanında basın mensuplarına açıklama yapan Eroğlu, "Doğrudan Ticaret Tüzüğüyle alakalı faydalı görüşmeler yaptık." dedi.

Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jose Manuel Barosso ile yaptıkları görüşmede Barosso ve arkadaşlarından destek istediklerini belirten Eroğlu Barosso'yu 'eli kolu uzun biri olarak' değerlendirdi. Barosso'nun etkili ve yetkili biri olduğunu bildiklerini belirten Eroğlu, AB Komisyonu Başkanı'nın Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nü hazırlayan ve Avrupa Parlementosuna sunan kişi oduğunu belirtti. Barosso'dan başladığı işi bitirmesini istediklerini belirten Eroğlu, "Faydalı bir görüşme yaptık." dedi.

Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Stephan Füle ile yaptıkları görüşmeyi de değerlendiren Eroğlu, Füle ile daha önce mektuplaştıklarını belirterek, yüz yüze görüşmelerin daha sağlıklı olduğunu söyledi. Kıbrıs'ta kalıcı bir barış için mücadele ettiklerimi belirten Eroğlu, "Fül, 'Anlaşmayı siz yapacaksınız, sorun sizin sorununuzdur' dedi. Biz buna inanıyoruz ve bu yüzden ısrarla müzakerelere devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Havalimanında açıklama yapan Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ise Almanya'da yaşanan KKTC bayrağı indirme olayı hakkında kısa bir değerlendirme yaptı. Yetkililerden alınan bilgileri basınla paylaşan Özgürgün, suçluların büyük olasılıkla Alman vatandaşı olmadıklarını söyledi.
 
cihan



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,865 µs