En Sıcak Konular

DSP'nin 'Hayır' oylarındaki yüzdesi

15 Eylül 2010 18:19 tsi
DSP'nin 'Hayır' oylarındaki yüzdesi Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, partilerinin 'hayır' oylarındaki yüzdelik diliminin yüzde 6-6.5 civarında olduğunu iddia etti.

Türker, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)'nin hayır oylarının içindeki yüzdesini ise yüzde 10 olarak gördüğünü söyledi.

Masum Türker, Türkiye Gençlik Platformu üyelerini DSP Genel Merkezi'nde kabul etti. Kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Türker, referandumdan çıkan yüzde 42'lik 'hayır' oyları ile ilgili olarak DSP'nin bu oylardaki yüzdelik dilimini yüzde 6- 6,5 olduğunu iddia etti. MHP'ye bu konuda haksızlık edildiğini savunan Türker, MHP'nin oranının ise yüzde 10 civarında, CHP'nin ise yüzde 23–24 civarında olduğunu ileri sürdü. Türker, referandumdaki 'evet' ve 'hayır' oylarının tek bir partiye yüklenmeye çalışıldığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy verememesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Türker, "Bizim partide oy kullanamamanın cezası vardır." dedi.

Gazetecilerin "Ne gibi bir cezası vardır" sorusuna ise Türker, "Bir dahaki seçimlerde herkesin oy kullanabilmesi için her türlü tedbirleri almaktır." şeklinde cevap verdi.

Türker, başkanlık sistemi ile ilgili çıkan tartışmalarla ilgili olarak da "Bu sistem ile ilgili demokratik sistemlerde de başkanlık sistemi vardır. Diktatörlük rejimlerinde de başkanlık sisteminin vardır. Demokratik bir başkanlık sistemi için gerekli alt yapının oluşturulması lazım. Başbakan zaten 2011'de yeni bir anayasa çalışması içinde bunu düşünüyor. Bizim için iki önemli kaydı var. Birincisi, seçim barajının kaldırılması. İkincisi de siyasi partiler kanununun değiştirilmesi." açıklamasında bulundu.

cihan



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,678 µs