En Sıcak Konular

Kurtulmuş: 2011 sonrası talihsizlik

15 Eylül 2010 17:20 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Hükümetin anayasa değişikliğini 2011 yılından sonraya bırakması talihsizliktir'' dedi.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında referandum sonuçlarını değerlendiren Kurtulmuş, halk oylamasında milletin, egemenliğini ortaya koyduğunu belirtti.

Türk halkının reformdan ve demokrasiden yana olduğunu ''Evet'' oylarıyla ortaya koyduğuna işaret eden Kurtulmuş, bunu bir partinin yenilgisi veya zaferi olarak değerlendirmemek gerektiğini ifade etti.

Kurtulmuş, referandumun reform sürecinin ilk ayağı olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Hükümetin ve siyasi partilerin bir araya gelerek çoğulcu ve demokratik bir anayasa için birlikte çalışmasını isteyen Kurtulmuş, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni anayasa için Burhan Kuzu'yu işaret etmesi yanlıştı. Hazırlanacak anayasa uzlaşmacı, çoğulcu, katılımcı ve demokratik olmalıdır. Yeni anayasayı kimin, nasıl yapacağını önemsiyoruz. Buna herkesimin katkı vermesi gerekir. Çünkü anayasalar milletin anayasası olmalıdır. Hükümetin anayasa değişikliğini 2011 yılından sonraya bırakması talihsizliktir. Millet arasında mutabakat metni olan anayasanın hazırlanması sırasında mutabakatın ve olumlu siyasi iklimin mutlaka sağlanması gerekir'' diye konuştu.

Saadet Partisi olarak, ''Yeni Anayasa Hareketi Platformu'' olarak yeni anayasa yapımına katkı vermek için üniversite hocalarından, aydınlardan, sendikalardan, kanaat önderlerinden ve siyasi partilerden temsilcilerin katılımıyla çalışma başlatacaklarını anlatan Kurtulmuş, çalışmalara Türkiye genelinde hız vereceklerini bildirdi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Kurtulmuş, referandum sonrasında gündeme getirilen başkanlık sistemi tartışmalarını eleştirerek, ''Başkanlık sistemi tartışmaları yanlıştır, topu taca atmaktır'' dedi.

Türkiye'de mevcut sorunların çözümü olmadan başkanlık sisteminin tartışılmasının ülkenin içinde bulunduğu sorunları ertelemek anlamına geldiğini öne süren Kurtulmuş, bu sorunların çözümü sonrasında başkanlık sisteminin tartışılabileceğini kaydetti.

Kurtulmuş, 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde ABD'de yaşayan bir rahibin Kur'an-ı Kerim yakması girişimiyle ilgili de, bu hareketin Müslüman alemini rencide ettiğini, bu konuda ABD yönetiminin gereken önlemi alması gerektiğini vurguladı.



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,362 µs