En Sıcak Konular

BBP'den suç duyurusu

15 Eylül 2010 14:20 tsi
BBP, 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren başta olmak üzere cuntacılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP), helikopter kazasında hayatını kaybeden eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren başta olmak üzere cuntacılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Başvuruyu yapan BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok ve 24 ilçe başkanı, Evren'in de teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı Adası'na gönderilmesini istedi.

Ankara Adliyesi önünde toplanan BBP'li başkanlar adına bir açıklama yapan Bozok, bugünün 12 Eylül 1980 tarihinde demokrasi tarihine kara leke süren Kenan Evren, cuntacılar ve cuntacı zihniyetle hesaplaşma günü olduğunu söyledi.

Hesaplaşmalarının millet iradesini yok sayanlarla, silahlı kuvvetlerin namlularını halka çevirtenlerle, işkence, insanlık dışı muamele ve insanlık suçu işleyenlerle olduğuna dikkat çeken Bozok, "Tarihi bir sorumluluğu yerine getirmek için buradayız. Cuntacı zihniyetin işkenceleri ile can verenler için, her türlü zulme işkenceye maruz kalanlar için, dar ağacına gidenler için, yargısız infazlarla yıllarını cezaevinde geçirenler için ve vatan-millet sevdasına karşılık 7.5 yıl hücrede yatan, işkence gören, insanlık dışı muamelelere maruz bırakılan şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer gönüldaşlarımız için buradayız." dedi.

Millet egemenliğini yok sayanlarla hesaplaşmak zorunda olduklarını vurgulayan Bozok, hukuk devletinden, ileri demokrasiden, özgürlüklerden, sivil iradeden yana olduklarını söyledi.

Silahlı Kuvvetleri gözbebekleri olarak kabul ettiklerine dikkat çeken Bozok, ancak şehit liderleri Yazıcıoğlu gibi namlusunu millete çevirenleri asla alkışlamayacaklarını belirtti.

12 Eylül mağdurları olduklarını vurgulayan Bozok, şöyle devam etti: "Şehit liderimiz ve gönüldaşlarımız Eylül işkencelerini yaşadı. Eylül darağacında can verdi, namaz kılarken dahi öldürüldüler. Hiçbir kimse ya da grup, işlemeyi kastettiği bir suçtan önce, yetki ve gücünü kullanarak sorumsuzluk zırhı getiremez. Bunun evrensel hukuk anlayışında meşruiyeti ve dayanağı yoktur. Meşruiyeti ve hukuki dayanağı olmayan bu sorumsuzluk düzenlemesi de geçerli değildir. Dolayısıyla soruşturma imkânı bizzat fail ortadan kaldırdığından zaman aşımı da bu durumun ortadan kalktığı tarihten başlayacaktır."

12 Eylül'ün utanç defterinde 49 idam olduğuna dikkat çeken Bozok, cuntacı Evren'in ömrünü kumsallarda resim çizerek geçirdiğini kaydetti. Bundan sonra ise binlerce masumun gözyaşında boğulurcasına yaşayarak geçirmesi gerektiğini vurgulayan Bozok, 12 Eylül'lerin bir daha yaşanmaması için bugünün "Darbeye, Darbecilere Lanet" günü olarak kutlanmasını istediklerini söyledi.

CİHAN



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,466 µs