En Sıcak Konular

12 Eylül mağdurlarına ücretsiz avukatlık hizmeti veriyor

15 Eylül 2010 13:03 tsi
Balıkesir Sivil Güçler Birliği Dönem Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, 12 Eylül 1980 askeri darbesinde mağdur olan vatandaşlara seslenerek, haklarını aramaları çağrısında bulundu.

Darbe dönemi ve sonrasında mağdur olanların dava açması halinde, hiçbir masraf ve ücret talep etmeden avukatlık yapacağını belirten Şahin, "Türkiye'nin neresinde, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun yardımcı olmaya, haklarını aramaya hazırız. Mağdur insanların cumhuriyet savcılıklarına, tazminat için de hukuk mahkemelerine müracat etmesrini istiyoruz." dedi.

Halk oylamasıyla anayasa değişiklik paketinin kabul edildiğini vurgulayan Av. Şahin, referandumdan önce katkıda bulunan 156 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Balıkesir Sivil Güçler Birliği üyelerine teşekkür etti. Türkiye'de daha aydınlık ve özgür bir sürecin başladığına dikkat çeken Şahin, "Türkiye bundan sonra hukuk devletine ve demokrasiye daha yakın bir ülke olarak karşımıza çıkacak. Yeni anayasa değişikliğinin etkileri görülmeye başladı. Balıkesir'de 12 Eylül askeri darbesinde ve daha sonra işbaşına gelen hükümetlerin uygulamalarından dolayı mağdur olan bir grup vatandaşımız adına savcılığa şikayet dilekçesi verdik. Avukat arkadaşlarımızla oluşturduğumuz grubumuz, bütün vatandaşlarımıza hiçbir ücret ve masraf talep etmeden avukatlık hizmeti verecek." şeklinde konuştu.

Darbenin üzerinden 30 yıl geçtiği için zaman aşımına uğradığı iddiasına da katılmadığını vurgulayan Av. Mehmet Birol Şahin, "Çünkü askeri darbe, o gün yapılmış ve bitmiş bir eylem değil. Askeri cunta, ülkenin yönetimini 13 Aralık 1983 tarihinde seçilmiş hükümete devretti. 30 yıllık zaman aşımı süresi kabul edilse dahi başlangıç olarak, darbe ortamının sonra erdiği 13 Aralık 1983 tarihi geçerlidir. Kaldı ki askeri darbenin, seçilmiş hükümeti silah zoruyla ele geçirmesi insanlık suçudur. Gerek hukukumuzda gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahmekesi içtihatlarında. insanlık suçları için herhangi bir zaman aşımı süresi yoktur." dedi.

Balıkesir'de şu ana kadar 13 vatandaşın savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Şahin, şöyle devam etti: "Bugün de mağdur 11 vatandaşımız daha ellerindeki belgeleri bize ulaştırdı. Şimdi onların dilekçelerini hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın şikayet için cumhuriyet savcılıklarına, tazminat için de hukuk mahkemelerine müracaat etmesini istiyoruz."

cihan



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,782 µs