En Sıcak Konular

Kenan Sofuoğlu kendine takım arıyor

15 Eylül 2010 11:36 tsi
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda adına yarıştığı Hollanda'nın HANNspree Ten Kate Honda takımından ayrılma kararı aldı ve yeni bir takım bulabilmek için Belçika'ya gitti.

Supersport Şampiyonası'nda şu an 223 puanla genel klasmanda lider konumda bulunan Kenan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, seneye Moto GP, Moto2 ve Moto3 olarak üç ayrı yarışma kategorisi bulunan GP'de mücadele edeceğini söyledi.

Artık Supersport'ta yarışmayacağını ifade eden milli motosikletçi, ''Bu yıl Supersport'taki son sezonum. Kesin kararımı verdim ve HANNspree Ten Kate Honda takımından ayrılıyorum'' dedi.

GP'de yarışabilmek için ortalama 350 bin Avro tutarında bir desteğe ihtiyaç duyulacağını dile getiren Sofuoğlu, şöyle konuştu:

''Moto2'ye gitme kararı aldım. Seneye kesinlikle Moto2'de yarışacağım. Moto2 için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) yetkilileriyle görüştüm. Çünkü Moto2'de büyük takımlar var ve bana Ankara'nın desteği gerekiyor. GSGM, iyi bir takımla anlaşmam halinde bana destek verecek. Ankara yeşil ışık yakmış oldu. Şu an Belçika, İtalya ve İspanya'dan takımlar var. Benim için en uygun olanı Belçika. Takım şampiyonada sadece 1 kere birincilik kazandı. İtalya yarışından önce takımla anlaşmak istiyorum. Imola yarışına kafam rahat çıkmalıyım.''

-''ARTIK GP'DE YARIŞ KAZANMA ZAMANIM GELDİ''-

''Beni, Superbike'tan takımlar da istiyor ama düşünmüyorum'' diyen milli motosikletçi, ''Şu an Moto2 daha gözde bir kategori. Buradaki yarış GP tarihine geçiyor. Artık GP'de yarış kazanma zamanım geldi. Burada motosikletler birbirine daha yakın. Sporcu faktörü devreye giriyor'' ifadelerine yer verdi.

Önceliğinin Belçika olduğunu anlatan Sofuoğlu, ''İspanya takımında sporcusundan sponsoruna kadar herkes İspanyol. Bunların arasında başarılı olmam çok zor. Bu nedenle Belçika benim için en uygun takım'' dedi.

Moto2'de 17 yarış bulunduğunu belirten milli motosikletçi, sözlerini şöyle tamamladı:

''Sponsorluk için 300-400 bin Avro gerekiyor. Bu rakamla çok iyi bir takımda yarışabilirim. Eğer bu sezon Supersport'ta şampiyon olursam Moto2'ye geçişim daha rahat olacak. Şu an anlaşma için en uygun zaman. 2011'in programını yapmak zorundayım. Supersport'ta şampiyon olduktan sonda Moto2'nin Valencia koşusunda yarışacağım. 2011'in ilk antrenmanını da yapmış olacağım.''

Öte yandan Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 12. ayak yarışı, İtalya'daki Imola Pisti'nde 26 Eylül'de koşulacak.

 



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,883 µs