En Sıcak Konular

Bürokraside fuhuş çetesi korkusu

15 Eylül 2010 10:56 tsi
Ekonomi bürokratlarının gizli görüntülerini çeken, daha sonra tehditle bilgi sızdıran çetenin ortaya çıkması ortalığı karıştırdı.

Üst düzey bürokratlar, “En yakınımızdaki arkadaşlarımızdan şüphelenir olduk” dedi.

Üst düzey ekonomi bürokratlarına tuzak kurarak devlete ait gizli belgeleri ele geçiren fuhuş çetesinin listesinden Hazine, DPT, Maliye ve BDDK gibi kurumlarda çok sayıda bürokratın isminin çıkması, bu kurumlarda “imza krizi”ne yol açtı. Bürokratlar, alt birimlerden imza için gelen dosyalara kuşkuyla baktıklarını belirtirlerken, en yakın arkadaşlarından dahi şüphelenmeye başladıklarını söylediler.

Bürokratlar, çetenin ajanda listesinde ismine rastlanan kişilerin ilgili kurumlara bildirilmesini istediler.

ÖYLE ÇOK İMZA ATIYORUZ Kİ!

Konuya ilişkin BUGÜN’e değerlendirmelerde bulunan bürokratlar, çetenin tuzağına düşen kamu personelinin gizli belgeleri kurumdan çıkardığı veya çetenin talep ettiği yeni kararların alınması için uğraş verdiği iddialarının ilgili kurumlarda yıpratıcı etki yaptığını söylediler. Her gün onlarca, zaman zaman yüzlerce belgeye imzaya atmak durumunda olduklarını belirten üst düzey bir bürokrat, “Öyle farklı konularda ve alanlarda belge imzaya geliyor ki hepsini en ince ayrıntısına kadar bilmemiz bazen mümkün olmuyor. Bu belgelerin arasında çetenin istediği işler var mıydı, yok muydu, açıkçası kuşku duyuyoruz” dedi.

HERKES ŞÜPHELİ

Çetenin elindeki listede müşteri olarak görünen bürokratların isimlerinin vakit geçirilmeden ilgili kurumlara bildirilmesi gerektiğini ifade eden aynı bürokrat, şöyle devam etti:

“Hangi kurumda hangi bürokratlar çetenin eline düştü bilmiyoruz. Bu isimler hemen yanı başımızda çalıştığımız, kurumun kilit isimleri de olabilir. İsimler açıklanmadığı için herkes herkesten şüpheleniyor. Herkes birbirinden kuşkulanır oldu. Hiç olmazsa baş harfleri kodlanarak da olsa açıklanmalı. İsimler açıklanmadığı sürece kuşku sürecek, yöneticiler imza atarken bir değil, beş kere düşünmeye devam edecek. Sonuçta da işler aksayacak.”

TUZAK KURULDU

İstanbul’da örgütlenen fuhuş çetesinin, Ankara’daki üst düzey bürokratları hedeflediği ve çok sayıda bürokratla işbirliği içine girdiği geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Polisin elde ettiği bilgilere göre, çeteye ait Kadıköy Fuhuş Evi’nde yapılan aramalarda bulunan “müşteri ajandası”nda, çetenin özel servis yaptığı 23 bürokratın ismine rastlandı. Ajandada “müşteri” olarak İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sayıştay’dan bürokratların ismi yer alıyor. Çetenin İstanbul’da 5, İzmir’de 3, Antalya’da 4, Bursa’da 2, Yalova’da ise 5 fuhuş evinin bulunduğu belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre fuhuş çetesi bürokratı şöyle tuzağa düşürüyor: Çete, ağına düşürmek istediği bürokratı, bir toplantı için İstanbul, Antalya ya da İzmir gibi başka bir ile davet ediyor. Toplantı sonrası bürokrata yabancı uyruklu hayat kadınları servis ediliyor. Tuzağa düşen bürokratlar gizli kamerayla kayda alınıyor. Daha sonra da kasetlerle bürokratlara şantaj yapılarak çalıştıkları kurumla ilgili belge ve bilgiler ele geçiriliyor. Hatta yeni kararların alınması için baskı yapılıyor.
 
bugün

 



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,066 µs