En Sıcak Konular

Fatih’i kim zehirledi?

0 0 0000 00:00 tsi
Fatih’i kim zehirledi? Tarihçi Ahmet Almaz, "Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü" adlı kitabında padişahı, zehirlediğini iddia etti ve mezarının açılmasını istedi. Bilim adamları ise mezar açılması önerisine karşı çıktı. İddiaya göre Fatih’i hangi ülkenin ajanı zehirled

"Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü" adlı kitabın yazarı tarihçi Ahmet Almaz padişahın Venedik'in ajanı olan doktoru Yakup Paşa tarafından zehirlendiğini iddia etti. Tarihçi Almaz, Fatih'in mezarının açılarak incelenmesini istedi.

Tarihçi Ahmet Almaz Venedik arşivlerinde yapılan araştırmalar sonucunda Fatih'in hekimi Yakup Paşa'nın, Jacopo adını taşıyan bir İtalyan Yahudisi olduğunun anlaşıldığını ileri sürüyor.

Almaz Fatih'in zehirlenmesini şöyle anlatıyor: "Ordusu ile sefere çıkan Fatih Sultan Mehmet İzmit yakınlarında hastalanıyor. Burada Yahudi Hekimbaşı ilacı verince Padişah yere yığılıyor. Ağzından burnundan kan geliyor. Zaten ölümünden sonra Yeniçeriler ayaklanıyor ve Hekimbaşı'nı parçalayarak öldürüyor.

Hekimbaşı'nın Yahudi olmasından dolayı İstanbul'daki Yahudi mahallelerine saldırarak yağmalıyorlar." Ahmet Almaz kitabında Fatih'e verilen zehirin formülünü de veriyor. Yakup Paşa'nın Padişah'a hazırladığı ilacın formülünde yer alan maddeleri inceleyerek padişahın zehirlendiğini iddia ediyor. Ahmet Almaz Fatih'e hazırlanan ilacın formülünde bulunan Güçlebüken ve Asarun adlı maddelerin içeriğinde bulunan zehirleri şöyle aktarıyor:

Bu tertipte Güçlebüken/Ceyzi mukayyi/Kargabüken' ağacının tohumlarından elde edilen maddede, köpekleri öldürmek için kullanılan ve içinde sitrikinin, brucin ve vomicine gibi üç tane etkili alkoloid bulunmaktadır."

Mezar açılmalı…

Ahmet Almaz, Adli Tıp'ın bugün ulaştığı teknolojik seviye neticesinde Fatih Sultan Mehmet'in mezarı açıldığında gerçeğin ortaya çıkacağını söyleyerek bir çağrıda bulunuyor: "Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethederek dünyanın gidişatına yön vermiş bir insandır. Bu zehirlenme ile dünya tarihi değiştirilmiştir. Mezarın açılması durumunda bu tarihi cinayet çözümlenecektir." Tarihçi Ahmet Almaz mezarın Kültür Bakanlığı'nın girişimleri ile açılabileceğini söyleyerek "Fatih'in mezarı açılmalı ve aradan geçen beş yüz yıldan sonra bu tarihi gerçek ortaya çıkartılmalıdır. Ayrıca bu konuda İtalya'da bulunan Venedik arşivlerinde de araştırma yapılabilir" diyor.
sabah



Bu haber 9,374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,518 µs