En Sıcak Konular

İzmir 'Sezen Aksu' ayıbını temizledi

15 Eylül 2010 10:42 tsi
Konak Belediyesi, Sezen Aksu'nun isminin bulunduğu ve kimler tarafından indirildiği bilinmeyen tabelanın yenisini tekrar astı.

Babasının evinin bulunduğu Konak ilçesine bağlı Çankaya Mahallesi'ndeki 145 nolu sokağın başındaki 'Sezen Aksu Sokağı' tabelası, sanatçının referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıklamasından sonra indirilmişti. Uzun süre sessiz kalan CHP'li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, mahalleye gelerek tabelanın tekrar asılmasını sağladı.

Tartan, Sezen Aksu'nun isminin bulunduğu Çankaya Mahallesi'ndeki 145 numaralı sokaktaki tabelanın indirilmesini doğru bulmadığını açıkladı. Referandumda 'evet' dediği için bazı sokak sakinleri tarafından isminin kaldırılması için imza kampanyası toplanan mahalleyi gezen Belediye Başkanı Tartan, 15 yıl önce resmi bir karar verilmeden asılan tabelanın indirilmesine karşı olduğunu açıkladı.

Sanatçının; farklılıklarıyla, ayrılıklarıyla sanatçı olduğuna dikkat çeken Tartan, birilerinin astığı tabelanın birileri tarafından indirilmesini kabul etmediklerinden, yaptırdıkları tabelayı asacaklarını ifade etti.

Tartan, bundan sonra da sokakta yaşayan insanların isteklerine ve görüşlerine göre hareket edeceklerini anlattı.

Çankaya Mahalle Muhtarı Metin Bekar da Sezen Aksu'nun siyaset üstü bir sanatçı olduğunu ifade etti. Başından beri kendilerine destek çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Konak eski Belediye Başkanı Erdal İzgi'ye teşekkür eden Bekar, tabelanın yerine asılma kararını saygıyla karşıladıklarını anlattı.

Mahalle sakinlerinden Zekiye Türkset ile İnanç Küçükdermancı, Sezen Aksu'ya yapılanı tasvip etmediklerini ve bir tabela olayının bu kadar büyütülmesine tepki gösterdiklerini belirttiler.

cihan



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,472 µs