En Sıcak Konular

Dink'in tazminatı eğitim kurumlarına bağışlanacak

14 Eylül 2010 20:16 tsi
Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nin verdiği tazminattan gelecek 133 bin 595 Euro'yu eğitim kurumlarına bağışlayacağını açıkladı.

Gözyaşları arasında kameralar karşısına geçen Rakel Dink, "Yarın Çutağımın doğum günü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin oy birliğiyle verdiği bu karar bir doğum günü hediyesi." dedi.

AİHM, suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink davasıyla ilgili Türkiye'yi 133 bin 595 Euro ödemeye mahkum etti. Kararın ardından Agos Gazetesi önünde kameraların karşısına geçen Hrant'ın eşi Rakel Dink, AİHM'nin verdiği kararı değerlendirdi.

Yarın Hrant Dink'in doğum günü olduğunu hatırlatan Rakel Dink, AİHM'nin verdiği bu kararın doğum günü hediyesi olduğunu ifade etti. Tazminatın, 3 eğitim kurumu arasında paylaştırılacağını söyleyen Dink, "Eşimin Türk düşmanı olduğu topluma inandırılmak istendi. Hayattayken en çok canını acıtan bu yaftanın üzerine yapıştırılma çabası oldu. AİHM'den gelen tazminatın tamamını üç kurumun arasında paylaştıracağız. Tazminat, Toplum Gönüllüleri Vakfı Hrant Dink Burs Fonu'na, Ermeni kültürünün yaygınlaştırılması için Getronagan Ermeni Lisesi ve Türkiye'deki Ermenistanlı göçmen çocuklarının eğitimlerine yardımcı olması için Gedikpaşa Proteston Kilisesi'ne bağışlanacaktır." diye konuştu.

AİHM'nin verdiği kararın eşinin haklılığını tescillediğini vurgulayan Rakel Dink, "Yarın Çutağımın doğum günü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin oy birliğiyle verdiği bu karar bir doğum günü hediyesi. Çutağımın bugünü görmesine engel oldular ancak yaşasaydı şu anda kesinlikle çok mutlu olurdu. Çünkü ülkesinden ayrılmak istiyordu. Ama bir o kadar da üzüntülü olduğunu söylerdi Türkiye için. Çünkü her zaman ülkesiyle övünmek isterdi." ifadesini kullandı.

Türkiye'de, bu kararın ardından hukuki ve siyasi olarak çok şeyin değişeceğine inanmak istediklerini ifade eden Dink, sözlerini şöyle sürdürdü: "Umarız bugüne kadar ifade özgürlüğüyle ilgili veya cinayet soruşturmasında üzerine düşen hiçbir görevi onun övünebileceği şekilde yerine getirmeyen Türkiye devleti, bugünden sonra suçluyu aklayan suçsuzu mahkum eden bu tavrından vazgeçer ve toplumun bir vicdanına layık bir devlet gibi davranmanın ilk adımlarını atar."

(CİHAN)



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,890 µs