En Sıcak Konular

Şimdi de İzmir kavgası

14 Eylül 2010 16:59 tsi
Şimdi de İzmir kavgası
CHP ile MHP yine karşı karşıya geldi: "Zafer hırsızlığı yapıyorlardı, şimdi ölü soyuculuğu yapmaya kalkışıyorlar. Ayıp olan budur."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensuplarının referandumdaki 'hayır' oylarına sahip çıkması, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun tepkisini çekti.

Halk oylamasından önce bu tarz bir yaklaşım yapılacağını sezdiğini ve CHP'lileri uyardığını anlatan Dervişoğlu, "Zafer hırsızlığı yapıyorlardı, şimdi ölü soyuculuğu yapmaya kalkışıyorlar. Ayıp olan budur." dedi.

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, halk oylamasının akabinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanının, MHP'nin sürece katkısı olmadığı yönündeki açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Dervişoğlu, şöyle dedi:

"Eğer yüzde 95 bizim diyorsa Cumhuriyet Halk Partililer, buna da inanıyorlarsa kendilerini tebrik ediyorum. Kamuoyununda CHP'nin nasıl bir fırsatçılık hastalığından muzdarip olduğunu, sadece bu söylemlerden belirleyebileceğini ifade ediyorum. Eğer derlerse ki İzmir'de bu oyun yüzde 95'i bizim, bunun cevabını Milliyetçi Hareket Partisi olarak ben veremem İzmir halkı versin. Onun için seçim yapalım, görelim. Yani bu kadar oy kullanma meraklısıydı bu CHP'liler, özellikle İzmir örgütü, hiç bunu niye değerlendirmiyorlar. Genel başkanları oy vermeye muvaffak olamadı. En yoğun oy aldıkları yer Konak ilçesiydi, en düşük katılım Konak'ta. Doğru mu, nasıl oluyor bu? Biz sandığın başına otomobillerle adam taşıdık, arkadaşlar engellileri ve yaşlıları getirdi. Bunlarla uğraştılar. Referandumdan önce söyledim, o gün için Büyükşehir Belediyesi ulaşımı kolaylaştırmak için bir tedbir alsın. Bir tek adım atmadılar. Zafer hırsızlığı yapıyorlardı, şimdi ölü soyuculuğu yapmaya kalkışıyorlar. Ayıp olan budur. Ha yadırgamıyoruz, onların Milliyetçi Hareket Partisi'ne zaten dostluk göstereceğini de düşünüyor değilim. Açıkça söylüyorum, kendilerinden beklediğimiz şeyleri yapıyorlar. Bu, CHP'nin geleneklerinde olan bir şey. Ama il başkanı, belediye başkanı, milletvekili seviyesinde bunun yapılması çok çirkin, ayıp, yakışıksız. İnsan inanmadığı duaya amin diyor burada, böyle şey olmaz."

CHP'den referandum sonrası böyle bir yaklaşımı beklediğini tekrar eden Dervişoğlu, "Yüzde 63.5'luk 'hayır' oyu bize aittir türünden gerek milletvekili, gerekse belediye başkanlarının ağzından bazı beyanlara rastlıyoruz. Referandumdan önce onlara söylemiştim. Böyle bir bakışı kendilerinden beklediğim için bunun adı 'zafer hırsızlığı' demiştim. Şimdi de 'ölü soyuculuğu yapıyorlar.' Bu durum çok çirkin." diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU MİTİNGİNDEKİ KALABALIĞI SERTAP ERENER'E BORÇLULAR"
CHP'nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere, il genelinde 28 ilçe belediye başkanlığını elinde bulundurduğunu aktaran Dervişoğlu, buna rağmen kampanyaya ciddi anlamda destek vermediklerini belirtti.

Böyle olmasına rağmen kendilerini suçladıklarını, oysa ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingine ise toplanan kalabalıkta Sertap Erener'in konserinin de etkisi bulunduğunu söyleyen Dervişoğlu, kampanya döneminde özellikle siyasi partilerin sahalarda boy gösterdiği dönemde CHP'nin ciddi bir propaganda yapmadığını iddia etti.
Dervişoğlu, "İzmir'de bir tek Kemal Kılıçdaroğlu'nun geldiği mitingdir. Yegane faaliyetleri odur. Büyük bir kalabalık topladılar. Bunu kabul etmemek de mümkün değil. Ama 9 Eylül'de bir konser verdi Sertap Erener, aynı kalabalık orada da vardı. Yani şimdi İzmir'deki hayır oylarını Cumhuriyet Halk Partisi'ne borçlu olduğumuzu söylersek yarın birileri de çıkar 9 eylül konserinde o kalabalığı toplayan sanatçının da buna katkısı vardır diye ifadede bulunursa haksız bir beyanda bulunmuş olmaz." diye konuştu.
Ayrıca, Sanatçı Sezen Aksu'nun, referandum sürecine destek vermesinden dolayı mahalle baskısı görmesi ve isminin bir sokaktan kaldırılmasının hatırlatılması üzerine MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 'Sen de benim hatalarımdan birisin' sözleriyle konuyu değerlendirdi.

Dervişoğlu, "Sezen Aksu'nun İzmir'deki sokağında tabelasını sökmüşler herhalde. İzmir'de oluyor böyle şeyler. Belediye başkanları da sahip çıkıyor, olurdu olmazdı falan. Fark etmez İzmir'de sokağı kaybederse Ankara'da Melih Gökçek abisi bir sokağa ismini verecekmiş, ona uygun bir beyanı var. Kim onlara hizmet ediyorsa ismini meydanlara ve sokaklara kazıtabilir. Cenab-ı Allah bizlere bunların elinde olduğu yerlerden birisine sıfat nasip etmesin." diye konuştu.

CİHAN



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,479 µs