En Sıcak Konular

HAKPAR Genel Başkanı Bozel: BDP yanlış yaptı

14 Eylül 2010 13:15 tsi
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel, referandumu boykot eden BDP'nin yanlış yaptığını söyledi.

Bozyel, "BDP, boykot kararıyla bölgede 'evet' yönündeki iradenin daha güçlü bir biçimde ortaya konulmasını engelleyerek yanlış davranmıştır. Bu tutum, Kürt toplumundaki değişimci enerjinin sürece katılımını engellemiştir." dedi.

Partisinin Diyarbakır il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Bozyel, referandum sürecinde siyasi partilerin düzenlediği hırçın kampanyalara rağmen anayasa değişikliğinin kabul edildiğini hatırlattı. Referandum sonucunun Türkiye'nin demokrasi ve değişim yönünde sahip olduğu toplumsal enerjiyi göstermesi bakımından son derece önemli olduğunu anlatan Bozyel, bundan sonra demokrasi alanında köklü adımlar atılması zamanı olduğunu kaydetti. Bozyel şöyle konuştu:

''BDP, boykot kararıyla bölgede evet yönündeki iradenin daha güçlü bir biçimde ortaya konulmasını engelleyerek yanlış davranmıştır. Bu tutum, Kürt toplumundaki değişimci enerjinin sürece katılımını engellemiştir. Oysa yapılması gereken şey, demokratikleşme çabalarına daha aktif destek vererek, Kürt sorununun çözümüne giden yolu mevcut engellerden arındırmaktır. Öte yandan, sandığa gitmeyen seçmen oranına bakarak boykot kararının doğru olduğunu iddia etmek başka bir yanlıştır. Seçmenin iradesinin ortaya konulmasında bölgede sürüp gitmekte olan şiddet ortamının etkisini yok saymak mümkün değildir. Referandum sonucunda halkın ortaya çıkan iradesi değişim ihtiyacını daha yakıcı hale getirmiştir. Gelinen aşamada değişim sürecinin önündeki engeller düne göre azalmış durumdadır. Şimdi yapılması gereken şey, geçen yıl MHP ve CHP engeliyle duraksayan açılımı güncelleştirme ve hızlandırmaktır. Sürecin şiddetten arındırılması, eksiksiz bir düşünce ve örgütlenme özgürlüğünün sağlanması için seri adımlar atılmalıdır. Kürtçe isimlerin iadesi, ana dilde eğitim konularında somut ve cesaretli adımlara ihtiyaç var. Sürecin ilerletilmesi için Kürt siyasi çevreleriyle etkin bir diyalog geliştirilmelidir. Mevcut Anayasa'nın demokratik, çoğulcu bir Anayasa ile değiştirilmesi çabaları önümüzdeki yıl yapılacak seçim sonrasına ertelenmemelidir."

cihan



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,601 µs