En Sıcak Konular

BDP'den G.Doğu için ürküten uyarı!

14 Eylül 2010 13:10 tsi
BDP Lideri Demirtaş, yaptığı son açıklamayla dikkatleri üzerine çekti. Demirtaş Başbakan'a, "20 Eylül'de ateşkes bitebilir" uyarısında bulundu.

Referandumda, Güneydoğu'da boykotla sonuç alan BDP, önümüzdeki dönemde Kürt sorununun çözümü için yeni anayasa çalışmalarına yönelecek.

Milliyet'e konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisel çıkarları bir kenara bırakarak, Kürt sorununun çözümü ve şiddetin sona ermesine odaklanılmasını istedi. Demirtaş, 20 Eylül'de ateşkesin bitebileceği uyarısında bulunarak Başbakan'a çağrı yaptı.

20 EYLÜL'DE ATEŞKES BİTEBİLİR

Demirtaş, şöyle konuştu: "Referandum sonucunda kazanan yeni anayasa, Kürt sorununa çözüm isteyenler olmuştur. Yapılması gereken en acil konu yeni anayasa yapılmasıdır. Anayasa platformu oluşturulmalı. 20 Eylül’de son bulma ihtimali olan bir ateşkes var. Başbakan’ın ateşkesle ilgili değerlendirme yapmasını bekliyoruz. Ayakları havada bir açıklama olmamasını bekliyoruz. Kürtler bu sorunun müzakere ile çözümünü istiyor. Kürtler savaş istemiyor. Barış ve müzakerede BDP, PKK ve Öcalan muhataptır. Boykot da tabloyu ortaya çıkarmıştır. Artık yeni bir dil oluşturmak gerekir. BDP olarak yapıcı barışı açacak bir dil kurmaya hazırız. Başbakan ve muhalefetin de bu tutumu ortaya koymasını bekliyoruz. Yeni anayasa ve barış konusunda samimilerse görüşmeye hazırız."

BDP BOYKOTU KULLANACAK!

Kürt sorununun çözümü yönünde BDP’nin ortaya attığı “Demokratik Özerklik” talebinin hayata geçirilmesi için önümüzdeki dönemde kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilecek. BDP, bölge genelinde etkili olan boykotu sokaklara ve platformlara taşımaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta yoğun bir program çalışması yapıldı. BDP ve Demokratik Toplum Kongresi adına Ahmet Türk başkanlığındaki bir heyet, Kuzey Irak’a geçerek, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’den hükümetle diyalog kurulması yönünde katkı sunmasını istedi. DTP Eşbaşkanı eski Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk’un da, Abdullah Öcalan’la görüşmek için önümüzdeki günlerde İmralı’ya gitmesi bekleniyor.

DEMOKRATİK ANAYASA

BDP’nin önümüzdeki dönemde iki ayaklı bir çalışma yürütmesi benimsedi. Demokratik bir anayasa yapılması BDP’nin birinci gündem maddesini oluşturacak. İkinci sırada ise terör örgütü PKK’nın silah bırakması ve Kürt sorununun çözümü yer alıyor. Bu kapsamda BDP hem batıda hem de bölgede barışcıl sokak eylemlerine yönelecek. Kürt sorununun çözümünde toplumsal mütabakat yaratmayı amaçlayan eylemlerle hükümet üzerinde baskı kurmaya çalışılacak. Ayrıca cezaevinde bulunan parti yöneticileri ve belediye başkanlarının serbest bırakılması için kampanyalar düzenlenecek.



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,384 µs