En Sıcak Konular

HSYK üyeliği için harekete geçtiler

14 Eylül 2010 11:45 tsi
HSYK üyeliği için harekete geçtiler
12 Eylül Anayasası ürünü Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısının değiştirildiği anayasa paketine hâkim ve savcılardan da destek geldi.

HSYK'nın üye sayısını 7'den 21'e çıkaran ve 7 asil olmak üzere 11 birinci sınıf kürsü hâkiminin Kurul'a atanmasını düzenleyen maddenin de bulunduğu anayasa paketine hâkim ve savcıların da büyük oranda 'evet' dedi. Hâkim ve savcıların Başakşehir'de oy kullandığı 1086 No'lu sandıktan 249 evet, 79 hayır çıktı. Sandıktan evet çıkmasının ardından anayasa paketinde yer alan değişikliklerin hayata geçirilmesi süreci başladı. Türkiye genelinde 12 bin hâkim ve savcı görev yapıyor. Bunun 4 bin 500'e yakını ise birinci sınıf hâkim ve savcı. Birinci sınıf hâkim ve savcılar arasında ilk gün resmi olarak HSYK adaylığını açıklayanların sayısı 8. Adaylar arasında referanduma 'hayır' diyen YARSAV üyelerinin de bulunması dikkat çekti.

HSYK üyeliğine aday olan hâkim ve savcılar, bir yandan çevre adliyeleri ziyaret ederken, bir yandan tüm ülkedeki meslektaşlarına ulaşmak için hâkim ve savcıların üye olduğu internet sitelerini tercih ediyor. En çok tercih edilen site de hâkim ve savcıların büyük bir kesiminin üye olduğu adalet.org sitesi oldu. Uzun yıllardır faaliyette olan sitede ilk adaylığını açıklayan Menemen hâkimi Ali Atay oldu. Atay, yollara düşerek meslektaşlarına adaylığını anlatacağını ve oy isteyeceğini bildirdi. Daha sonra sırayla Kadıköy savcısı Süleyman Özkök, Üsküdar Savcısı Ersoy Yüce, Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Süleyman Karaca, Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, Sivas Cumhuriyet Savcısı Ergül Yılmaz, Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nesibe Özer, Balıkesir hâkimi Aydın Başar ve Diyarbakır'dan Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fuat Şenoğlu da adaylığını açıklayan isimler arasında yer aldı. Sivas Cumhuriyet Savcısı Ergül Yılmaz, taşradaki hâkim ve savcıları temsil etmek istediği için aday olduğunu açıkladı. Bursa Savcısı Özgür Katip Kaya da, birinci sınıf adalet hizmeti sunmak ve sorunlara ortak çözüm bulmak için aday olduğunu bildirdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun(YSK), referandum sonucunu Resmi Gazetede yayınlamasıyla birlikte seçim süreci başlayacak. YSK, genel seçimlerde olduğu gibi HSYK adayları için de bir aylık sürede seçim tarihini ve nasıl yapılacağını belirleyecek. Bu süreçte propaganda yasağı olacağı için hâkim ve savcılar evet oyları çıktıktan hemen sonra harekete geçti. Seçim çalışmalarına giren HSYK adayları arasında "hayırcı" YARSAV üyeleri de bulunuyor. Aylardır hâkim ve savcılara "hayır" propagandası yapan Balıkesir hâkimi Aydın Başar, HSYK için aday olduğunu açıklayan ilk YARSAV üyesi hâkim oldu.

zaman




Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,880 µs