En Sıcak Konular

YÖK başkanı iddialara cevap verdi

14 Eylül 2010 11:14 tsi
YÖK başkanı iddialara cevap verdi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM'deki dinleme iddiaları ile ilgili, sorulara cevap verdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM'deki dinleme iddiaları ile ilgili, "Öyle bir şey olacağına çok ihtimal vermiyorum. Neden daha önce olmadı da bugün oldu?" dedi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Fulbright Eğitim Komisyonu ile yapılan işbirliği çerçevesinde Türkiye'ye gelen İngilizce öğretim elemanı asistanlarının eğitim toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Savcılık tarafından KPSS'ye ilişkin yürütülen soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Özcan, "Denetleme Kurulumuz, ikinci raporunu bitirdi. Onu da inceliyoruz. Ondan da Savcılığı haberdar ettik. Çünkü Savcılık da araştırmalarını bizim raporun çerçevesinde yürütüyor." dedi. Savcılık ile Denetleme Kurulu'nun bazen 'paslaştığını' kaydeden Özcan, "O da iyi oluyor, beraber çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı görüşmenin hatırlatılması üzerine Özcan, "Başbakan'a dün raporun detayları hakkında bilgi verdim. Genel olarak her bir ayda YÖK ile ilgili yaptığımız konuşmayı yaptık." diye konuştu. Bir gazetecinin, "Başbakan size iptal ile ilgili bir şey söyledi mi?" şeklindeki sorusu üzerine Özcan, "Hayır, hiçbir şey söylemedi. Çünkü o da biliyor ki, Savcılık hala bunu inceliyor." şeklinde konuştu.

YÖK'ün araştırma bulgularının ne yönde olduğu sorusuna Özcan, "Onu da size söyleyemem, gizli bir rapor." cevabını verdi.

İNANIN BEN DE SİZİN KADAR MERAKLIYIM

Soruşturma sonucunu kendisinin de merak ile beklediğini dile getiren Özcan, "İnanın ben de sizin kadar meraklıyım. Gerçekten bilmek için çok ölüyorum, bir an önce çıksa da şunu sonuçlandırsak diye." şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Netliğe kavuşacak gibi mi?" şeklindeki sözleri üzerine Özcan, şunları dile getirdi: "İnşallah kavuşacak. Çünkü pek çok insanımız bundan zarar gördü. Neredeyse 60 bin memur adayı bu işin sonucunu bekliyor. Biz bu soruşturmayı sonuçlandıralım da onların da ataması olsun diye… Öğretmenlerle ilgili mesele oldukça ciddi. Biliyorsunuz, 30 bin tane öğretmen atanacak. Bazı illerimizde neredeyse okullarda, ilköğretim de hiç öğretmenimiz kalmadı. Bir an önce bu işi temizleyip, oralara öğretmen atamak zorundayız."

Özcan başka bir soru üzerine, "Neyi iptal edeceğimizi bize soruşturma söyleyecek. Onun için şimdi bir şey söylemek yanlış." diye konuştu.

Özcan, ÖSYM'deki dinleme iddiasının hatırlatılması üzerine ise, "Onu bilmiyorum. Öyle bir şeyin olacağına da çok ihtimal vermiyorum. Neden daha önce olmadı da bugün oldu?" açıklamasında bulundu.

CİHAN



Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,055 µs