En Sıcak Konular

MHP bindiği dalı kesti...

14 Eylül 2010 11:12 tsi
MHP bindiği dalı kesti...

Referandumdan önce ülkücülere "evet" oyu kullanmaları çağrısında bulunan ülkücülerin önde gelen isimlerinden MHP üyesi Ramiz Ongun, referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Ongun, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Türk Milliyetçileri'nin Türk Milleti'nin en büyük hakanlarından birisi olarak gördükleri Bilge Kağan'ın sözleri ile seslenip, "Ey Türk! Titre ve kendine dön" dedi.

Referandum öncesinde Ramiz Ongun ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, Ongun aslında referandumun MHP açısından sonucunu günler öncesinde ilan etmişti. Referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından Ongun ile yeniden konuştuk.

Seda Şimşek'in röportajı:

HALK ''BENİM DEDİĞİM OLUR" DEDİ

* Referandum sonuçlandı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aslında bu referandum 26 madde ile ilgili değildi. Bu sonucu iyi okumak lazım. Bu sonuç, 27 Mayıs'ın, 12 Mart'ın, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın, aradaki başka çeşitli olayların bir sonucu, hasılası. Halk 60 yıllık dönemi, hatta biraz daha ilerisini değerlendirdi, hesabı gördü.

* Herkes sustu, halk konuştu.

Halk, "Beni korkutarak, beni tehdit ederek, beni baskı altında tutarak bu memleket yönetilemez. Beni aşağılayarak beni yok sayarak siyaset yapamazsınız. Eğer demokrasi varsa benim dediğim olur" dedi.

KAOSTAN MEDET UMDULAR

*Referandumda MHP tabanının bir bölümünün, yönetimin "hayır" tavrına rağmen, "evet" demesi nasıl değerlendirilmeli?

MHP için çok ibret alınacak bir sonuç ortaya çıktı. MHP'nin çok ciddi ve çok hassas değerlendirme yapması, çok önemli sonuçlar çıkarası lazım. Kendi kadrosunu ve kendi fikri kaynaklarını terk ederek sosyalist bir strateji ile propaganda metodu ile işe girişti. Sadece AK Parti düşmanlığına işi bağladı. Korkuya, tehdide bağlı bir tür propaganda metodu kullandı. Baykal, "'Evet' çıkarsa Türkiye bölünecek" diyor, Devlet Bey de aynısını diyor. Daha evvel DSP'nin, Ecevit'in güdümünde bir siyasi parti görünümü verdi, sonra da Baykal'ın, Kılıçdaroğlu'nun.

*Siz MHP tabanının MHP'nin propaganda yöntemine mi tepki gösterdiğini düşünüyorsunuz?

MHP, Marksist sosyalist bir strateji kullandı. Bu metot hedefi tahrip eder, ama yerine bir şey koymaz. CHP'nin yaptığı da budur. Milletin psikolojisini bozuyor. Hâlbuki mevcudu yıpratmak için harcadıkları enerjiyi, çözüm için, alternatif için kullanmalılar. Bizim milliyetçi metodumuz budur. Mevcudun yerine alternatifini koyarak tenkit ederiz. Sosyalist metot mevcut iktidarı tahrip eder, ama yerine çözüm koymaz ve arkası kaostur. Kaostan medet umulur. Yüzde 70'lik sağ kitleyi terk edip, yüzde 30'luk hatta daha aşağıda olan sol oylara dayanarak referandum sürecini götürdü.

14 SENEDİR İKAZ EDİYORUM

*Aslında bir propaganda hatasından çok, yıllardır süregelen bir strateji hatası söz konusu o zaman.

Milliyetçi Hareket'in en önemli dayanakları, yüz yıllık kendi fikri geleneği, yüz yıllık kendi metodu ve stratejisidir. Bilim adamları ve siyasi kadroları var. Bunlara dönmesi gerekir. Kendi siyasi kadrolarından, kendi fikir adamlarından, kendi tabanından, kendi metodundan koptuğu için bu başına geldi. 14 senedir ikaz ediyorum. İkazlarımıza hiç kulak vermediler. Milliyetçi kadroları terk ettiler. Şahıslara dayalı, bizim fikrimizle alakası olmayan insanları devşirerek MHP'yi başka siyasi partilerin ve fikri görüşlerin hurdalığı haline getirdiler. 

*Devlet Bey'in memleketi Osmaniye'den dahi "hayır" değil de "evet" çıkması çarpıcı bir sonuç olarak değerlendiriliyor.

Osmaniye tepkisini iyi okumak lazım, işte bu stratejiye duyulan tepkidir. Çok nazik, çok efendice bir ülkücü, milliyetçi tepki. Osmaniye'nin arkasında, Maraş, Kayseri, Erzurum, topyekün Karadeniz, Orta Anadolu var. Partinin yönetimi ve başı ayrı bir fikirde, ayrı bir karakterde, seçmeni ayrı bir karakterde. Baş ile gövde arasında ciddi bir kan uyuşmazlığı var.

TÜRKEŞ'İ KARALIYORLAR

*Devlet Bey'e biraz haksızlık etmiyor musunuz?

Ülkücülerin sokağa dökülmesini engelleyerek, oynanan oyunlara bir duvar gibi durarak belki de ülkenin kan gölüne dönmesini engelledi.

Bu çok çirkin bir propaganda. Bir merkez Devlet Bey adına yıllardan beri bu propagandayı yapıyor. Bu istikamette onu yönlendirenler buradan onu kuşattılar. Türkeş Bey hayattayken, 12 Eylül'den sonra, 1997'ye kadar hangi sokak hareketi oldu? Ülkücüler sokakta mıydı? Bu söylemle Türkeş Bey karalanmak isteniyor. Devlet Bey'e puan kazandırmak için uydurulmuş suni bir senaryodur bu.

CHP-MHP KOALİSYONU FİKRİNİN YANLIŞ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

* 2011'de yapılacak seçimler öncesinde bir CHP-MHP koalisyonu hesapları yapılıyordu. Referandum aslında bu hesaplara da sünger çekti.

Geçen seçimler arifesinde de CHP-MHP koalisyonu dile getirilmişti. Bu hem CHP'ye hem de MHP'ye atılmış en büyük kazıktı. Evvela MHP'nin tekzip etmesi lazımdı. Tekzip etmedikleri gibi o sloganın arkasına geçip destek verdiler. MHP kendi bindiği dalı kesti. Bazı MHP'liler, "oyum CHP'ye gidecek" diye oy vermedi. Maalesef aynı çarpıklık devam etti. Bu Devlet Bey'in şuur altındaki karanlık noktadır. Kitlemizle alakası yoktur. Şu andaki sonuç da bunu ortaya koydu. Bu projenin ya da toplum mühendisliğinin, bu zihniyet çarpıklığının yanlışlığı çok açık bir şekilde ortaya çıktı.

YENİLEN PEHLİVAN...

*Referandum sonuçlarının ardından Devlet Bey erken seçim çağrısında bulundu.

Bunu ayaküstü, alelacele düşünülmeden, araştırılmadan istişare edilmeden yapılmış basiretsizce bir açıklama olarak görüyorum. Evvela kendi içinde bütün kadrolarıyla istişare etmeliydi, "yenilen pehlivan güreşe doymaz" dedirtti. Bu yanlış bir şeydir.

*Referandumda çıkan sonucun ülkeyi karanlığa götüreceği uyarısında da bulundu. Ülkeyi karanlığa götürecek bir sonuca katkı vermiş olmaktan bir rahatsızlık duymuyor musunuz?

Bu söylem de sosyalist stratejinin tezahürü. Bize ait bir ifade değil. Biz öyle bir şey görmüyoruz. Milletimizin yolu açıldı. Halk Partisi bu propagandasında haklı, çünkü yıllardan beri milletin üzerinde Demokles'in kılıcı gibi kullandığı müesseseler milletin ve hukukun emrine giriyor. Millete ve hukuka dönüyor. MHP'nin aynı stratejiyi kullanarak bindiği dalı kesiyor.

"EY TÜRK! TİTRE VE KENDİNE DÖN"

*Bu referandumdan sizce MHP ne gibi dersler çıkarmalı?

Çok hassas dersler çıkarılmalı. İlk tedbir MHP'nin yüz yıllık fikri geleneğine, 45 yıllık siyasi geleneğine, metoduna, fikri seviyesi fevkalâde yüksek kadrolarına, kökleşmiş müesseselerine geri dönmesidir.  Milliyetçi kadrolarla beraber olmalılar. Bir bütün olarak MHP titreyip kendine dönmeli. Bilge Kağan'ın sözüyle "Ey Türk! Titre ve kendine dön."

*Bir bakıma ulusalcılıktan Türk Milliyetçiliği'ne dönülmesi çağrısında mı bulunuyorsunuz?

MHP'nin bildiğimiz Türk Milliyetçiliği'ne ve ülkücülüğe ekleyecek bir kuyruk-kulak yok. Milliyetçiler, ülkücüler yıllardan beri organizasyonda, teşkilatlanmada, metotta, fikirde bütün siyasi grupları besleyecek kadar fazla fikir üretti. Dolayısıyla kimseden alacak, öğrenecek bir şeyi yok. Ulusalcılık CHP'nin sivilleşme gayretlerinin bir sonucudur. Bizim ona ihtiyacımız yoktur.

bugün



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs