En Sıcak Konular

Tayland'dan geldiler, 'evet' deyip gittiler

14 Eylül 2010 10:51 tsi
Sadece referandumda oy kullanmak için yaklaşık 9 bin kilometre uzaklıktaki Tayland'dan gelen işadamı, öğrenci ve öğretmenden oluşan 38 kişilik grup, yeniden Tayland'ın yolunu tuttu.

Oy kullanmak için kişi başı 2 bin dolar harcayan gruptan Neşet Kahraman, "Referandum bizim için çok önemliydi. Eğer Türkiye'ye gelmeseydim ve oylamada da sonuç farklı çıksaydı, ömür boyu vicdan azabı çekerdim" dedi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği referanduma yurt dışında yaşayan Türkler de yoğun ilgi gösterdi. Gurbetçiler, sadece oy verebilmek için binlerce kilometre uzaklıktan Türkiye'nin yolunu tuttu. Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yaşayan işadamı, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 38 kişilik bir grup, referandumda 'evet' oyu kullanmak için Türkiye'ye geldi. Atatürk Havalimanı'ndan yakınları tarafından uğurlanan 38 kişilik kafile sonuçlardan memnun olduklarını belirtti.

Grubun içerisinde yer alan Thai-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Nevzat Kantar, "Daha fazla demokrasi için, özgürlük için ve vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için Türkiye'ye geldik. Çok mutluyuz" diye konuştu. Tayland'ın Türkiye'ye yaklaşık 9 bin kilometre mesafede olduğunu ve bu ülkeye yaklaşık 9-10 saatte uçakla gidildiğine dikkat çeken Kantar, "Tayland'dan Türkiye'ye giden uçak biletlerinin ücretleri bin doların üzerindeydi. Grup indirimi oldu. Biletleri yaklaşık 800 dolara indirdik. Vatandaşlık bilincinin oluşması için referandum çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

Sadece oy kullanmak için Taylandlı eşi Meryem Kahraman ve küçük çocuğu ile binlerce kilometre uzaktan gelen Neşet Kahraman, "Hayır oyu kullanan vatandaşlarımızı yadırgamıyorum. Ama keşke Türkiye'ye dışarıdan bakabilseler. Türkiye'nin ne kadar önemli bir ülke olduğunu görebilseler" şeklinde konuştu. Türkiye'ye gelmeyip de anayasa değişikliğinden 'Hayır' oyu çıkması halinde asla kendini affetmeyeceğini ifade eden Kahraman, "Oylamadan 'evet' yerine 'hayır' çıksaydı, ömür boyu vicdan azabı çekerdim. Kendi evlatlarımız için bu anayasa değişikliğinde 'evet' oyu verdim" ifadelerini kullandı. Sadece oy vermek için Tayland'dan Türkiye gelmesinin eşi tarafından nasıl görüldüğünün sorulması üzerine ise Kahraman, Taylandlı eşinin referandum için Türkiye'ye gelinmesine olumsuz bakmadığını ve demokrasinin yerleşmesi için bu tip fedakarlıkların olması gerektiğini vurguladı.

cihan



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,231 µs