En Sıcak Konular

Görmezden gelmemeniz gereken 12 belirti

14 Eylül 2010 10:31 tsi
Çoğumuz hastalanmadan doktora gitmiyoruz. Başımız ağrıdığında ağrı kesicilerle geçiştirmeye çalışırız. Ancak bu belirtilerden bazılarını dikkate almazsanız, ciddi sonuçlara yol açabilir.

Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, aşağıdaki belirtilerden biri siz de varsa, en yakın zamanda doktora gitmelisiniz.

1.Kan öksürmek ya da kusmak tüberküloz (verem), akciğer kanseri ya da iç kanamanın habercisi olabilir.

2. Gece krampları ve/veya cilt renginde morluk, beyazlık ile birlikte bacağınızda ağrı, şişlik, kızarıklık ya da sıcaklık hissi ise kan pıhtılaşmasının belirtisidir.

3. Daha önce hiç yaşamadığınız ani, şiddetli baş ağrısı felç ve damar toplanmasına yol açabilir.

4. Bilinç kaybı ise dehidrasyon, felç, nöbet, düzensiz kalp atışı ya da diğer kalp problemleri, kansızlık, düşük kan şekeri ya da aşırı dozda ilaç kullanımının bir belirtisi olabilir.

5. Ateşiniz varken vücudunuzdaki bir yara da özellikle kızarıyorsa ve alevleniyorsa sistemik bir enfeksiyona yakalanmış olabilirsiniz.

6. Boğuluyormuş hissiyle birlikte nefes darlığı ya da zor nefes almak astım krizi, anafilaktik şok, zatürree veya zayıflamış bir akciğerin belirtisidir.

7. Gözünüzün önündeki siyah noktaların sayısında ya da büyüklüğünde artış ve/veya ışık çakması ise retina yırtılması ya da ayrılmasının bir belirtisi olabilir.

8. Göğüs ağrısı ya da bulantı olsun veya olmasın göğüste baskı, ağrının çeneye, sırtınızın üst bölümüne, omuzlarınıza ve/veya kollarınıza yayılması durumunda ise kalp krizi geçiriyor olabilirsiniz.

9. Vücudunuzun tek tarafında güçsüzlük, hissizlik ya da ağırlık hissi ile vücudunuzun bir tarafını aniden hareket ettirememe gibi bir soruna aynı zamanda görme, konuşma ya da kelimeleri anlamada güçlükler, baş dönmesi, baygınlık ya da zihin karışıklığı eşlik edebilir. Ya da tüm bu belirtiler bir iki dakika içinde görülebilir. Eğer sizde de bu belirtiler varsa, felç ya da geçici iskemik kriz geçiriyor olabilirsiniz.

10. İştahsızlık, karın ağrısıyla birlikte bulantı/kusma, karında şişlik, ateş varsa apandisit ya da bağırsak tıkanıklığı olabilir.

11. Nerede olduğunuzu anlayamama ya da bildiğiniz kişileri tanıyamama gibi zihinsel durumdaki ani değişiklikler ise felç ya da diğer nörolojik problemlerin, kafa yaralanmasının, enfeksiyonun, düşük kan şekerinin ya da nöbet geçirmenin belirtisidir.

12. Başınız aniden ve aşırı şekilde dönmeye başladıysa felç veya kalp krizi geçiriyor olabilir ya da tedaviye reaksiyon gösteriyor olabilirsiniz.

 
Zaman Online



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,758 µs