Pentagon bu kitabın peşine düştü | " /> Pentagon bu kitabın peşine düştü | "/>

En Sıcak Konular

Guardian: Pentagon bu kitabın peşine düştü

14 Eylül 2010 09:55 tsi
Guardian: Pentagon bu kitabın peşine düştü
ABD Savunma Bakanlığı eski istihbarat yetkilisi Anthony Shaffer’ın anılarını anlattığı kitabının tüm kopyalarını daha raflara ulaşmadan satın almaya çalışıyor.

İnternet üzerinde kitap satışı yapılan sitelerde, kitabın sansürlenmiş halinin piyasaya çıkış tarihi 24 Eylül olarak belirtiliyor.

İlk baskısı 10 bin kopya olarak çıkarılan “Operation Dark Heart” isimli kitabın ABD’nin Afganistan ve Pakistan’da yaşadığı utanç verici olayları ve Amerikan ordusunun Taliban’a karşı savaşı kazanma fırsatı nasıl kaçırdığını tüm detaylarıyla anlattığı tahmin ediliyor.
 
Kitabın yayınevi St Martin’s Press’le görüşen bakanlık yetkilileri ulusal güvenlik gerekçeleriyle eldeki bütün kopyaları satın almaya uğraşıyor. Yayınevinin kitapların bakanlığa satışına bir itirazı yok ancak sansürlü versiyonun nasıl hazırlanacağı ve ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda tartışmalar yaşanıyor.
 
İnternet üzerinde kitap satışı yapılan sitelerde ise kitabın bu halinin 24 Eylül tarihinde piyasaya çıkarılacağı belirtiliyor.
 
Ordu Shaffer’ın 2003 yılında Afganistan’ın Bagram şehrindeyken gördüğü “karanlık operasyonlar” üzerine bir kitap yazmasına onay vermişti ancak ortaya çıkan çalışma istihbarat yetkililerini ve savunma bakanlığını alarma geçirdi.
 
Yetkililer kitapta Amerikan istihbarat ajanlarının isimleri ve kötü sonuçlanan operasyonların raporları gibi birçok gizli bilginin yer aldığını ve kitabın geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Konuya yakın bir kaynak bazı önemli bilgilerin zaten silindiğini ancak Pentagon’un 20 yıl öncesinden detayları ve hatta kamuoyunun bildiği noktaları bile kitaptan çıkarttırmak istediğini söyledi.
 
hurriyet



Bu haber 1,297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,258 µs