En Sıcak Konular

CHP 2 aydır biliyormuş

14 Eylül 2010 09:12 tsi
CHP 2 aydır biliyormuş  
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumda oy kullanamamasıyla ilgili skandal hergeçen gün biraz daha renkleniyor.

Kılıçdaroğlu “Kaydımın silindiğinden muhtarın bile haberi yok” dedi. Muhtar Bölük “Haberim vardı. CHP yönetimini bu konuda 2 ay önce uyardım. O sorunu hallettik dediler” cevabını verdi. 
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumda oy kullanamamasıyla ilgili skandal hergeçen gün biraz daha renkleniyor. Dünya medyası bile herkesten ‘hayır’ oyu isteyen Kılıçdaroğlu’nun kendisinin ‘hayır’ oyu verememesiyle dalga geçerken, Kılıçdaroğlu’nun polise yönelik suçlamasının da gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun Zaman gazetesinin 6 Ağustos’taki haberiyle uyarılmasının ardındanİstanbulKağıthane’deki mahalle muhtarının daCHPyönetimini iki ay önceden uyardığı ortaya çıktı.

MUHTAR: BENİM HABERİM VAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu, referandum gece yarısı yaptığı basın toplantısında oy kullanamamasının sorumlusu olarak polisleri göstermişti. Seçim kütüğünden düşürüldüğünden mahalle muhtarının bile haberinin olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Oraya giden polis arkadaşlar kimin talimatıyla gitti? Orda kaydım siliniyor bana bilgi verilmiyor, muhtarın haberi yok. Nasıl oluyor bu tablo. Gazeteciler bunu araştırsın” demişti. Kılıçdaroğlu’na hem İçişleri Bakanı hem de Mahalle Muhtarı’dan yalanlama geldi.

MUHTARA ‘O İŞ TAMAM’ DEDİLER

Kılıçdaroğlu’nun “Muhtarın bile haberi yok” dediği Kağıthane Merkez Mahallesi Muhtarı Süleyman Bölük, CHP yetkililerini Kılıçdaroğlu’nun durumuyla ilgili sözlü olarak iki ay önce uyardığını açıkladı.Referandum seçmen listelerinin hazırlanması sırasında yaptıkları araştırmalarda Kılıçdaroğlu’nun verdiği adreste oturmadığını belirlediklerini ve seçimde kendi bölgelerinde oy kullanamayacağını CHP’lilere ilettiklerini anlatan Bölük, görüştükleri kişilerin kendisine sorunun çözüldüğü bilgisini verdiğini ifade etti.

20 GÜN ÖNCE ADRES SORDULAR

CHP yönetiminin Kılıçdaroğlu’nun oy kullanamayacağından referandum günü değil çok önceden haberdar olduğu ortaya çıktı. CHP’lilerin 20 gün önce Kağıthane Gürsel Mahallesi muhtarına ‘Kılıçdaroğlu’nun kaydı siz de olabilir mi?”diye sordukları belirlendi. Gürsel Muhtarı Mehmet Ali Boyraz, yaklaşık 20 gün önce CHP’den ilgililerin kendilerine gelerek Kılıçdaroğlu’nun kaydının bulunup bulunmadığını sorduklarını ve kendilerinin de böyle bir kayıt bulunmadığını CHP yöneticilerine anlattığını ifade etti.

‘Daha küçük duruma düştü’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun oy kullanamamasıyla ilgili espiriler ve eleştiriler sürüyor. İngiliz The Guardian gazetesi, “Referandum sonucu CHP lideri’nin mağlubiyeti oldu. Kılıçdaroğlu oy kullanamayarak daha da küçük duruma düştü” dedi. Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’ye oy veren emeklilere ‘akıl tutulması mı yaşıyorsunuz’ sözlerini hatırlatan Emekliler Birliği Sendikası Genel Başkanı İsrafil Odabaş, “Acaba Kılıçdaroğlu akıl tutulması geçirdiği için mi sandığa gitmedi?” dedi. BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, seçime katılmadığı için teşekkür ederek “Duran saat de günde iki kez doğruyu gösteriyor. Kılıçdaroğlu da sandığa gitmeyerek bir doğruyu gösterdi” dedi.BBPlideri Yalçın Topçu “KIlıçdaroğlu naklini bildirmediği için 368 lira ceza ödeyecek. Aman onu da unutmasın” dedi. 

star



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,877 µs