şok iddia! | " /> şok iddia! | "/>

En Sıcak Konular

Oy kullanamaması ile ilgili şok iddia!

14 Eylül 2010 08:39 tsi
Oy kullanamaması ile ilgili şok iddia! Skandalın ardından, CHP içinden bazı grupların Kemal Kılıçdaroğlu'na "komplo" kurduğu iddiası ortaya atıldı.

CHP'de içeriden tuzak iddiası

Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamayacağı, partinin ağır toplarına bildirildi. Ancak "Biz hallederiz" deyip kimse kılını kıpırdatmadı. Olayı 2 gün önce öğrenen Genel Başkan'ın sorumlularla hesaplaşması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanamaması parti içinde ciddi bir gerilime neden oldu. Partililerin, sorunu 40 gündür bildikleri halde birbirlerine havale ederek çözmediği, Kemal Kılıçdaroğlu'na da oylamaya 2 gün kala bilgi verdiği iddiası ortalığı karıştırdı. Kemal Kılıçdaroğlu, 2009'daki yerel seçimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olunca, Kağıthane'de bir ev kiraladı. Seçmen kaydını da buraya aldırdı. Ancak referandum öncesinde, burada oturmadığı tespit edilince kaydı silindi. Yaklaşık 70 il, 200 ilçeyi dolaşarak, 'Hayır' oyu isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da oy kullanamadı.

"HALLEDERİZ" DEDİLER AMA

Skandalın ardından, CHP içinden bazı grupların Kemal Kılıçdaroğlu'na "komplo" kurduğu iddiası ortaya atıldı. Bu iddiaya göre, olay şöyle gelişti: Kılıçdaroğlu'nun kaydının Kağıthane'den silindiği yaklaşık 40 gün önce tespit edildi. Durum, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, MYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ile partinin hukukçu milletvekili Şahin Mengü'ye aktarıldı. Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki sekreteri Şükran Kütükçü de, referandum çalışmaları başladığı sırada, CHP Genel Merkezi'ni uyardı. Kılıçdaroğlu'nun yeni sekreteri ile danışmanlarına da bilgi verdi. Partinin ağır topları da, "Biz bu işi hallederiz" dedi.

SORUMLULARLA HESAPLAŞMA

Ancak kimse kılını kıpırdatmadı. CHP'nin İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'e de, referanduma 20 gün kala haber verildi. Şimşek, partililere "Ben hallederim" sözünü verdi. Ancak kimse sorunu çözemedi. Durumdan habersiz Türkiye yollarını arşınlayan Kılıçdaroğlu ise, oy kullanamayacağını 2 gün önce öğrendi. Büyük bir şok yaşayan Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine, "Bu skandalın sorumlularıyla referandumdan sonra hesaplaşacağım. 2011'de yapılacak seçimlere kendi ekibimi oluşturarak gideceğim" dediği öne sürüldü.

'SAV SABOTE ETTİ' İDDİASI

Böylece CHP'de, "yeni dönem, yeni kadro" tartışmaları başladı. Üst düzey bir partili, delege konusunda bir sıkıntı olmayacağının altını çizerek, "Kılıçdaroğlu'nun irade koyması yeterli olacaktır" dedi ve bu sürecin işaret fişeğini yaktı. Bir partili de; "50 yıllık arkadaşı Baykal'ı, bir gecede silen Önder Sav, Kılıçdaroğlu'nu da sabote etti" dedi. Bir başka partili ise, "Yerel seçimlerden önce son dakikada adaylığı netleşen Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanabilmesi için İstanbul'da 6 ay ikamet etme zorunluluğu vardı. Bu sorun bir şekilde halledilmişti. Şimdi bu skandala imza atan; genel merkezdeki ve İstanbul İl Başkanlığı'ndaki yetkililer, hem Kılıçdaroğlu'ndan, hem CHP seçmeninden, hem de tüm Türkiye'den özür dilemeli" diye konuştu.

sabah



Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,422 µs